Mali heroji - section hero

Škola u prirodi Lidla Hrvatska i Hrvatske gorske službe spašavanja

Oduvijek se divite nesebičnoj hrabrosti spasitelja iz Hrvatske gorske službe spašavanja? Volite prirodu i planinarenje i tu ste ljubav prenijeli i na svoju djecu? Tražite korisnu, zabavnu i edukativnu aktivnost za svoje mališane? Lidlovi Okusi zavičaja i Hrvatska gorska služba spašavanja, u sklopu svoje suradnje, organiziraju školicu u prirodi u sklopu koje će se održati 4 edukativne radionice za djecu od 6 do 12 godina diljem Hrvatske.

Priroda je u dobrim rukama, kad su nove generacije spremne pomoći. Njima u nasljeđe ostaju hrvatske prirodne ljepote i oni to dobro znaju. Oni su – mali heroji!

Mali heroji - section hero prijave

Mali heroji uspješno su završili tri školice u prirodi, na lokacijama Papuk, Sljeme i Paklenica, pod budnim okom HGSS-a. Pogledajte kako su se proveli.

Lokacija Paklenica

Cijelu galeriju sa lokacije Paklenica možete preuzeti klikom ovdje

Lokacija Sljeme

Cijelu galeriju sa lokacije Sljeme možete preuzeti klikom ovdje

Lokacija Papuk

Cijelu galeriju sa lokacije Papuk možete preuzeti klikom ovdje

Polaznici HGSS-ove škole u prirodi „Mali heroji“ imat će priliku sudjelovati u ove 4 radionice:
 

1.    Osnove gorskog spašavanja

Klinci će u ovom modulu saznati tko su spasitelji, što to točno HGSS radi te zanimljive crtice i priče iz života HGSS-ovaca i konkretnih akcija spašavanja.

2.    Kako se ne izgubiti i što napraviti ako se to dogodi?

Kroz ovu radionicu djecu će se upoznati s potragama u HGSS-u i potražnim psima. Osnova će biti pretraga terena sa psom i pronalazak osobe  sa simulacijom potrage u kojoj polaznici sami pronalaze izgubljenog člana. 

3.    Rad s nosilima i tirolska prečnica (žičara)

U ovom modulu djeca će, uz spašavatelje, naučiti sastavljati nosila i transportirati nekog od svojih vršnjaka. Cilj je zajednički rad u timu kako bi uspješno prešli sve prepreke. Tirolska prečnica je vrsta žičare na koju se djeca ukopčaju i kontrolirano spuštaju po užetu. Na taj način imaju priliku osjetiti povjerenje prema spašavateljima koje i oni sami osjećaju u akcijama spašavanja. 

4.    Mala škola prve pomoći

Mališani će ovdje imati priliku naučiti kako si staviti zavoj, flaster, pomoći sami sebi, ali i svojim vršnjacima u slučaju nezgode.

Svi oni koji nisu bili u mogućnosti sudjelovati na radionicama i dalje mogu naučiti sve male tajne i savjete Hrvatske gorske službe spašavanja putem našeg You Tube serijala: