Mali heroji - section hero

Škola u prirodi Lidla Hrvatska i Hrvatske gorske službe spašavanja

Oduvijek se divite nesebičnoj hrabrosti spasitelja iz Hrvatske gorske službe spašavanja? Volite prirodu i planinarenje i tu ste ljubav prenijeli i na svoju djecu? Tražite korisnu, zabavnu i edukativnu aktivnost za svoje mališane? Lidlovi Okusi zavičaja i Hrvatska gorska služba spašavanja, u sklopu svoje suradnje tijekom 2022., organiziraju školicu u prirodi u sklopu koje će se održati 4 edukativne radionice za djecu od 6 do 12 godina diljem Hrvatske.

Priroda je u dobrim rukama, kad su nove generacije spremne pomoći. Njima u nasljeđe ostaju hrvatske prirodne ljepote i oni to dobro znaju. Oni su – mali heroji!

Mali heroji - section hero prijave

Mali heroji uspješno su završili prvu školicu u prirodi pod budnim okom HGSS-a. Pogledajte kako su se proveli.

Cijelu galeriju možete preuzeti klikom ovdje

Za lokacije Platak i Paklenicu prijave će biti otvorene početkom rujna.

Na svaku od ukupno 4 lokacije na kojima će se održavati škola u prirodi, bit će pozvano do 150 djece, prema redoslijedu prijava, pa će tako najbrži imati priliku družiti se s HGSS-om uz osiguran ručak, vrijedan poklon i diplomu kojom dokazuju da su završili HGSS edukaciju za male heroje.

Odabrani polaznici školice u prirodi pravovremeno će biti kontaktirani putem emaila kako bismo im na vrijeme osigurali sve važne informacije u vezi održavanja školice, za što ugodnije i veselije druženje, a ukoliko u međuvremenu imate dodatnih pitanja,  slobodno nam pišite na email: maliheroji@lidl.hr

Polaznici HGSS-ove škole u prirodi „Mali heroji“ imat će priliku sudjelovati u ove 4 radionice:
 

1.    Osnove gorskog spašavanja

Klinci će u ovom modulu saznati tko su spasitelji, što to točno HGSS radi te zanimljive crtice i priče iz života HGSS-ovaca i konkretnih akcija spašavanja.

2.    Kako se ne izgubiti i što napraviti ako se to dogodi?

Kroz ovu radionicu djecu će se upoznati s potragama u HGSS-u i potražnim psima. Osnova će biti pretraga terena sa psom i pronalazak osobe  sa simulacijom potrage u kojoj polaznici sami pronalaze izgubljenog člana. 

3.    Rad s nosilima i tirolska prečnica (žičara)

U ovom modulu djeca će, uz spašavatelje, naučiti sastavljati nosila i transportirati nekog od svojih vršnjaka. Cilj je zajednički rad u timu kako bi uspješno prešli sve prepreke. Tirolska prečnica je vrsta žičare na koju se djeca ukopčaju i kontrolirano spuštaju po užetu. Na taj način imaju priliku osjetiti povjerenje prema spašavateljima koje i oni sami osjećaju u akcijama spašavanja. 

4.    Mala škola prve pomoći

Mališani će ovdje imati priliku naučiti kako si staviti zavoj, flaster, pomoći sami sebi, ali i svojim vršnjacima u slučaju nezgode.