Vaš internet preglednik nije podržan.
Za ispravan prikaz web stranice koristite jedan od sljedećih internet preglednika.PažnjaMolimo vas ažurirajte svoj preglednik, ako nastavite s ovim internet preglednikom, vaše iskustvo pregledavanja web stranice neće biti zadovoljavajuće.

Škola u prirodi Lidla Hrvatska i Hrvatske gorske službe spašavanja


Oduvijek se divite nesebičnoj hrabrosti spasitelja iz Hrvatske gorske službe spašavanja? Volite prirodu i planinarenje i tu ste ljubav prenijeli i na svoju djecu? Tražite korisnu, zabavnu i edukativnu aktivnost za svoje mališane?


Projekt “Mali heroji” stekao je veliku popularnost te se pokazao kao pravi doživljaj za one najmlađe i njihove roditelje, a dosad je u njemu sudjelovalo više od 400 djece. Lidlovi Okusi zavičaja i Hrvatska gorska služba spašavanja i ove godine nastavljaju s organizacijom školice u prirodi u sklopu koje će se održati 4 edukativne škole u prirodi za djecu od 6 do 12 godina diljem Hrvatske.


U sklopu ovog zanimljivog projekta 2022. godine održane su 3 školice u prirodi u kojima se djecu kroz edukativno-interaktivne radionice o snalaženju u prirodi i gorskom spašavanju upoznavalo s radom volonterske udruge HGSS. Školice u prirodi odvijale su se na tri lokacije -Park prirode Papuk, Sljeme i Starigrad Paklenica kako bi djeca iz svih krajeva Hrvatske mogla sudjelovati.


Priroda je u dobrim rukama, kad su nove generacije spremne pomoći. Njima u nasljeđe ostaju hrvatske prirodne ljepote i oni to dobro znaju. Oni su – mali heroji!

Na svaku od ukupno 4 lokacije na kojima će se održavati škola u prirodi, bit će pozvano do 150 djece, prema redoslijedu prijava, pa će tako najbrži imati priliku družiti se s HGSS-om uz osiguran ručak, vrijedan poklon i diplomu kojom dokazuju da su završili HGSS edukaciju za male heroje.


Pogledajte kako su se proveli Mali heroji 2023.:

LOKACIJA SLJEME 2023.

Cijelu galeriju sa lokacije Sljeme možete preuzeti klikom ovdje

LOKACIJA SLJEME 2023.

Cijelu galeriju sa lokacije Paklenica možete preuzeti klikom ovdje

Ovogodišnji polaznici HGSS-ove škole u prirodi „Mali heroji“ imat će priliku sudjelovati u ovih 5 radionica:

1. Osnove gorskog spašavanja

Djeca će u ovom modulu saznati tko su spasitelji, što to točno HGSS radi te zanimljive crtice i priče iz života HGSS-ovaca i konkretnih akcija spašavanja.

2. Potrage i potražni psi

Kroz ovu radionicu djecu će se upoznati s potragama u HGSS-u i potražnim psima.

Osnova će biti pretraga terena sa psom i pronalazak osobe sa simulacijom potrage u kojoj polaznici sami pronalaze izgubljenog člana.

3. Mala škola prve pomoći

Mališani će ovdje imati priliku naučiti kako si staviti zavoj, flaster, pomoći sami sebi, ali i svojim vršnjacima u slučaju nezgode.

4. Rad s nosilima

U ovom modulu djeca će, uz spašavatelje, naučiti sastavljati nosila i transportirati nekog od svojih vršnjaka. Cilj je zajednički rad u timu kako bi uspješno prešli sve prepreke.

5. Tirolska prečnica (žičara)

Tirolska prečnica je vrsta žičare na koju se djeca ukopčaju i kontrolirano spuštaju po užetu. Na taj način imat će priliku osjetiti povjerenje prema spašavateljima.Svi oni koji nisu bili u mogućnosti sudjelovati na radionicama i dalje mogu naučiti sve male tajne i savjete Hrvatske gorske službe spašavanja putem našeg You Tube serijala:

HGSS - ŠKOLA U PRIRODI

Odabrani polaznici školice u prirodi pravovremeno će biti kontaktirani putem e-maila kako bismo im na vrijeme osigurali sve važne informacije u vezi održavanja školice za što ugodnije i veselije druženje, a ako u međuvremenu imate dodatnih pitanja, slobodno nam pišite na email: maliheroji@lidl.hr