Vaš internet preglednik nije podržan.
Za ispravan prikaz web stranice koristite jedan od sljedećih internet preglednika.PažnjaMolimo vas ažurirajte svoj preglednik, ako nastavite s ovim internet preglednikom, vaše iskustvo pregledavanja web stranice neće biti zadovoljavajuće.

KUPUJ U LIDLU I NAPUNI VOZILO

Napunite svoje električno vozilo u Lidl trgovinama po povoljnoj cijeni:

AC: 0,35 Eur/kWh s PDV

DC: 0,45 Eur/kWh s PDV

Kako bismo jamčili uspješno punjenje, priključite kabel za punjenje tek nakon potvrde o plaćanju.

Punjenje putem weba
KUPUJ U LIDLU I NAPUNI VOZILO

Klikom na "Punjenje putem weba" bit ćete preusmjereni na web stranicu našeg partnera Chargepoint Austria GmbH. Ugovor o naplati punjenja je sklopljen isključivo s ovim partnerom i podatke obrađuje isključivo naš partner (osoba odgovorna za zaštitu podataka). Lidl nije odgovoran za potraživanja ili štete proizašle iz ili u vezi s ugovorom o naplati punjenja.

Pažnja: Kabel za punjenje priključite na vozilo tek u zadnjem koraku

Punjenje putem weba

 1. 1. korak

  1. korak

  Svojim pametnim telefonom skenirajte QR kod na željenom mjestu za punjenje

 2. 2. korak

  2. korak

  Slijedite upute na otvorenoj internetskoj stranici Lidl e-mobilnosti

 3. 3. korak

  3. korak

  Pokrenite i završite proces punjenja putem internetske stranice

Pažnja: Kabel za punjenje priključite na vozilo tek u zadnjem koraku

Punjenje putem Roaminga

 1. 1. korak

  1. korak

  Upotrijebite RFID karticu ili aplikaciju vašeg pružatelja usluga e-mobilnosti

 2. 2. korak

  2. korak

  Prislonite RFID karticu na čitač RFID kartica ili skenirajte QR kod na željenom mjestu za punjenje

 3. 3. korak

  3. korak

  Pokrenite i završite proces punjenja pomoću čitača RFID kartica ili aplikacije Vašeg pružatelja usluga e-mobilnosti*

*Provjerite nudi li Vaš pružatelj usluga e-mobilnosti roaming s Lidlovim punionicama. Napominjemo da se prilikom punjenja putem roaminga primjenjuju uvjeti i cijene vašeg pružatelja usluga e-mobilnosti.

Lidl E-mobilnost: Naš put do uspjeha

Za punjenje vašeg električnog automobila nudimo isključivo električnu energiju iz obnovljivih izvora energije čiji je izvor potvrđen jamstvom podrijetla. Djelujemo svjesno za dobrobit ljudi i prirode. Cilj nam je poboljšati zaštitu okoliša i klime.

 1. Zelena energija

  Zelena energija

  Lidl Hrvatska svoje energetske potrebe pokriva električnom energijom iz obnovljivih izvora energije, čime podupiremo transformaciju energije i zaštitu klime.

 2. Izgradnja infrastrukture za punjenje

  Izgradnja infrastrukture za punjenje

  Cilj nam je sve trgovine opremiti mjestom za ekološko punjenje električnih automobila. Ovisno o lokaciji i mogućnostima tehničke infrastrukture, moguće je punjenje snage od 11 kW do 50 kW.

 3. Dostupnost stanica za punjenje

  Dostupnost stanica za punjenje

  Aktualni popis punionica dostupan je na stranicama Lidlove društvene odgovornosti, u rubrici Zaštita klime.

FAQ - Često postavljana pitanja

Općenite informacije o punjenju električnih vozila

AC = izmjenična struja; DC = istosmjerna struja.

Naša električna mreža (niskonaponska mreža) radi na izmjeničnu struju 230 V / 400 V (monofazna / trofazna). Međutim, električni automobili mogu se puniti samo istosmjernom strujom. Iz tog razloga, AC se prvo mora pretvoriti u DC pomoću ispravljača. Za punjenje male snage (do 43 kW) dovoljan je ispravljač tvornički instaliran u automobilu. AC punjenje može postići maksimalnu snagu 22kW, dok DC omogućuje punjenje do 50kW na e-punionicama koje trenutno koristimo.

Trenutačno prevladavajući standard u Europi je AC (izmjenična struja) punjenje pomoću konektora tipa 2. CCS (Combined Charging System) priključak etablirao se u Europi za brzo punjenje istosmjernom strujom (DC). DC konektor dodan je konektoru tipa 2, što olakšava korištenje AC za punjenje. Tu je i tzv. CHAdeMO punjač (Japanese DC charging standard) i Tesla Supercharger za Tesla e-punionice. Stoga konektor za punjenje u potpunosti ovisi o konkretnom vozilu. Odgovarajući kabel za punjenje dobiva se najčešće prilikom kupnje automobila.

Električna vozila te plug-in hibridna vozila mogu se puniti na e-punionici pomoću odgovarajućeg priključka.

Ne. Moguće je punjenje isključivo vozila sa standardnim priključcima za punjenje e-automobila.

Ne, većina Lidlovih punionica ima ugrađene kabele za punjenje. Na jednoj punionici (Lidl Samobor) potreban je kabel za punjenje.

Na e-punionicama dostupni su AC (Type-2) i DC (CCS i CHAdeMO) priključci za punjenje.

Ne. Snaga punjenja ovisi o Vašem automobilu i o tome može li e-punionica isporučiti maksimalnu snagu punjenja Vašeg automobila. Brzo punjenje nije moguće kod svih električnih automobila. Snaga punjenja kreće se od relativno male snage od 3,7 kW do velike snage od 50 kW.

Na ovo pitanje nema odgovora koji vrijedi za sve tipove vozila jer trajanje procesa punjenja uvelike ovisi o kapacitetu i stupnju napunjenosti baterije, snazi punjenja e-punionice, opremi za punjenje u električnom automobilu te vanjskoj temperaturi.


Slijedi približno trajanje procesa punjenja za električni automobil s baterijom kapaciteta 30 kWh:

- AC punionica - 3,7 kW: cca 8h

- AC punionica – 11 kW: cca 3 h

- AC punionica – 22 kW: cca 1,5 h

- DC punionica – 50 kW: cca 0,5 h

Također možete sami približno izračunati vrijeme punjenja vašeg električnog automobila: Vrijeme punjenja (sati) = kapacitet baterije (kWh)/snaga punjenja automobila (kW)

Gotovo sve baterije električnih automobila koje se koriste su litij-ionske. To znači da nema potrebe za potpunim pražnjenjem ili punjenjem. Naprotiv, kako bi se očuvala učinkovitost baterije, potrebno je izbjegavati potpuno pražnjenje ako je moguće. Preporuča se držati baterije električnih automobila na 20-80% kapaciteta baterije.

Od početka 2022. Lidl Hrvatska je prešao na zelenu energiju dobivenu isključivo iz obnovljivih izvora, čime smo postigli neutralnost ugljičnog otiska svoje operativne emisije.

Kada se postupak naplate autorizira samo se ID kartice za naplatu ili aplikacije inicijalno bilježi i šalje internim sustavima za provjeru autorizacije. Nakon završetka procesa punjenja ID punionice, vrsta punjenja (AC/DC), trajanje punjenja i vremenska oznaka kao i naplaćena energija šalju se Lidl sustavu za evidenciju potrošnje. Lidl Hrvatska ne prikuplja nikakve privatne podatke o korisnicima e-punionica.

Uvjete korištenja e-punionica možete pronaći na internetskoj stranici.

Ne postoji ograničenje vremena punjenja, ali su parkirna mjesta ispred e-punionica namijenjena za zadržavanje samo za potrebe punjenja. Po završetku procesa punjenja automobil je potrebno premjestiti na drugo parkirno mjesto.

Radno vrijeme e-punionice odgovara radnom vremenu trgovine ispred koje je postavljena.

Nažalost, nije moguće rezervirati e-punionicu.

Završite proces punjenja ako već nije zaustavljen (gumb Stop na stanici za punjenje ili u vozilu). Zaustavljanje procesa punjenja može potrajati nekoliko minuta. Molimo pričekajte i pokušajte ponovo. U nekim automobilima utor se mora otključati daljinskim upravljačem.

Ukoliko imate općenita pitanja ili tehničkih problema s e-punionicom molimo Vas obratite se našoj korisničkoj podršci na broj: 0800 805 937

Također, svoj pisani upit možete dostaviti putem e-pošte na kupac@lidl.hr