Odredbe o zaštiti podataka za Lidl Plus

Stanje: travanj 2021.

 

Zahvaljujemo na Vašem interesu za Lidl Plus.  

 

Lidl Plus je program vjernosti za kupce Lidl grupe (dalje u tekstu „Usluga“ ili „Lidl Plus“). Uslugu pruža društvo Lidl Stiftung & Co. KG, Stiftsbergstraße 1, 74167 Neckarsulm  („Lidl Stiftung“ ili „mi“). Lidl Stiftung obrađuje podatke koji su potrebni za svrhu pružanja Usluge s obzirom da prikuplja, objedinjuje, analizira podatke za provedbu Usluge te ih prenosi ostalim društvima Lidl grupe. U Lidl grupu spadaju različita društva koja su pojedinačno nabrojana ovdje (''grupa Lidl''). 

 

Popis sadrži trenutno aktualna društva grupe Lidl. Ubuduće se tom popisu mogu pridodati i druga društva, ako ta društva sudjeluju u ponudi Lidl Plus i ako društvo SB Lidl KG u navedenom društvu neposredno ili posredno drži udjele. 

 

Ako ta društva Lidla dobiju podatke preko Lidl plusa na temelju Vašeg dobrovoljnog pristanka i ako Vas obavještavaju o aktualnim ponudama i akcijama Lidla, tada su navedena društva voditelji obrade u smislu odredaba o zaštiti podataka. 

 

Ova Pravila zaštite podataka primjenjuju se na aktivnosti obrade koje Lidl Stiftung obavlja kao voditelj obrade podataka.  Službeniku za zaštitu podataka društva Lidl Stiftung se možete obratiti na gore navedenu poštansku adresu kao i na: zastitapodataka@lidlplus.hr.

 

Usluga je namijenjena potrošačima (dalje u tekstu „Korisnici“ ili „Vi“) koji od društva Lidl Stiftung žele dobivati personalizirane informacije o ponudama i akcijama Lidl Plusa, te o ponudama, proizvodima i uslugama odabranih partnera i društva grupe Lidl, koje u najvećoj mogućoj mjeri odgovaraju Vašim interesima i povijesti Vaše kupnje. 

 

Pomoću Lidl Plus koristit ćete raznolike usluge koje su skrojene za Vas. One između ostalog sadrže ponude koje su specijalno prilagođene Vašim potrebama i željama, sudjelovanje u nagradnim igrama te akcijama sniženja cijena i posebnim akcijama. Ovisno o tome gdje i u kojoj mjeri koristite uslugu, Lidl Stiftung prosljeđuje vaše podatke određenim Lidlovim društvima kako bi vam mogli pružiti odgovarajuću uslugu. 

1. Koje podatke o Vama prikupljamo i koje komunikacijske kanale koristimo u tu svrhu? 

 

Registracija za program Lidl Plus

 

U okviru registracije prikupljamo sljedeće podatke o kupcima:ime, prezime, datum rođenja, adresu elektroničke pošte, broj mobilnog telefona i preferiranu trgovinu. Opcionalno se mogu navesti način oslovljavanja, spol i adresa (ulica, kućni broj, poštanski broj, grad i zemlja). Radi opcionalnog određivanja preferirane trgovine, može se koristiti i funkcija geolokalizacije Vašeg mobilnog uređaja. 

 

Podaci iz My Lidl

 

Ako ste dobrovoljno dali određene podatke o svojim okolnostima i interesima na svom My Lidl računu, mi ih također prikupljamo u okviru Lidl Plus-a.

 

Posjeti trgovini 

 

Ako se prilikom Vaše posjete trgovini identificirate na blagajni, obrađujemo podatke o trgovini koju ste posjetili, o proizvodima koje ste kupili prema vrsti, količini i cijeni, o kuponima koje ste iskoristili, o ukupnom iznosu računa i o trenutku plaćanja te o vrsti sredstva plaćanja. Povezujemo Vašu kupnju s Vašim korisničkim računom kako bismo ostvarili svrhe navedene pod brojem 2, odnosno kako bismo Vam mogli ponuditi ponude prilagođene Vašim preferencijama i interesima, kao i sudjelovanje u posebnim ponudama.     

 

Na blagajni se možete identificirati pomoću digitalne kartice za kupce. 

 

Služba za kupce

 

Kad kontaktirate našu Službu za kupce bilo kojeg društva grupe Lidl, koristimo podatke koje navodite pri tome. 

 

Korištenje aplikacije

 

Kod korištenja aplikacije prikupljamo informacije o trgovini u kojoj kupujete. Uz to prikupljamo informacije o svim sadržajima koje ste gledali u aplikaciji, poput kupona koje ste pogledali i aktivirali, artiklima koje ste gledali, Vašim postavkama o primanju obavijesti, sudjelovanju u nagradnim igrama te o Vašoj odabranoj glavnoj trgovini. Također prikupljamo informacije o vašoj interakciji s aplikacijom, poput posjećenih odjeljaka, zaslona koji se vide tijekom svake sesije, broja klikova i pomicanja (scroll).

 

Osim toga obrađujemo Vaš korisnički broj (Loyalty ID), informacije o korištenoj verziji operativnog sustava, oznaci uređaja, jeziku sustava i odabranoj zemlji te o verziji aplikacije koju koristite.

 

Vaši podaci za prijavu se prikupljaju i koriste za provedbu prijave. Vaši podaci za prijavu se u kriptiranom obliku pohranjuju u aplikaciji sve dok se ne odjavite s Vašeg računa, kako se ne biste morali iznova prijavljivati kod svakog korištenja aplikacije.

 

Digitalni računi se mogu pohraniti na uređaju ili proslijediti izravno putem Messengera, ako aplikaciji dozvolite pristup svojim fotografijama/medijima. Kamera Vašeg mobilnog uređaja se može koristiti za skeniranje QR kupona, ako navedeno podesite.

 

U okviru aplikacije provodimo ankete u aplikaciji i putem toga prikupljamo informacije o Vašim kupovnim navikama, Vašem korištenju aplikacije te osobnim okolnostima i interesima. 

 

Newsletteri ostalih pružatelja usluga 

 

Također, ako ste dali pristanak za primanje newslettera bilo koje usluge opisane prethodno, a koju pružaju društva grupe Lidl, od navedenih društava možemo prikupljati informacije o Vašem korisničkom ponašanju vezanom za newsletttere, uključujući informacije o vremenu otvaranja newslettera, veza (linkova) ili stavki na koje ste kliknuli, te trajanju i učestalosti korištenja. 

 

Analiza ponašanja korisnika / kolačići

 

Pri korištenju ove aplikacije koristimo grupiranje korisničkih profila u svrhu statističke analize i oblikovanja sukladno potrebama, te ih, ako je moguće, dodjeljujemo Vama odnosno Vašoj adresi elektroničke pošte odnosno broju kupca. Te podatke prikupljamo i koristimo samo ako ste dali privolu za naše postupke praćenja (v. i pod točkom 2 ovih odredaba o zaštiti podataka). To obuhvaća i sljedeće usluge odnosno usluge praćenja od strane pružatelje usluga:  

 

Adjust

 

Aplikacija Lidl Plus koristi alat za analizu adjust koji je proizvod društva Adjust GmbH. Kada instalirate aplikaciju Lidl Plus, i pristali ste na upotrebu tehnologija praćenja koje koristi aplikacija, adjust će u naše ime analizirati sljedeće podatke:

 

 • Klikovi: kada kliknete na vezu koju pruža adjust. Klikovi se mjere kako bi se izvršila analiza atribucije, tj. da bismo shvatili gdje ste saznali za aplikaciju Lidl Plus i gdje ste je instalirali, što između ostalog može biti veza na web stranici, e-mail kampanja ili na društvenim mrežama.
 • Instaliranja: čim date svoj pristanak za praćenje, aplikacija Lidl Plus komunicira s adjustom kako bi naznačila da je izvršeno novo instaliranje. To se instaliranje zatim dodjeljuje gore objašnjenom kliku ako se izvodi s istog uređaja.
 • Sesije: broj otvaranja aplikacije Lidl Plus na Vašem uređaju.
 • Događaji: vaša interakcija u aplikaciji Lidl Plus. Događaj se stvara svaki put kada se registrirate ili prijavite u aplikaciju Lidl Plus. To se koristi za mjerenje kanala s najboljim učinkom oglašavanja.

 

Na taj način možemo razumjeti kako se odvija Vaša interakcija s našom aplikacijom. Osim toga, time možemo analizirati i poboljšati naše mobilne promidžbene kampanje. Ako ste aplikaciju preuzeli kao pozivnicu s linkom koju su vam poslali obitelj ili prijatelji, pomoću postavki ćemo utvrditi jeste li postali član Lidl Plus-a temeljem pozivnice i, ako je potrebno, dodijeliti nagrade. Skrećemo vam pažnju da možemo utvrditi jeste li se registrirali za Lidl Plus na temelju pozivnice samo ako date svoj pristanak za naše tehnologije praćenja. Ako se ne složite s praćenjem, ove nam informacije neće biti dostupne i prema tome neće se dodijeliti odgovarajuće nagrade.

 

Za analizu gore navedenih podataka adjust koristi IDFA (Identifier for Advertising = promidžbeni identifikator kod iOS uređaja) ili promidžbeni ID za Android uređaje, IP/ MAC adresu, HTTP header te otisak prstiju Vašeg uređaja (dodatno: vrijeme pristupa, zemlju, jezik, lokalne postavke, operativni sustav i verziju te verziju aplikacije). Također, korisničke informacije o uređaju i promidžbenim aktivnostima, te aplikacija i event token. Obrada tih podataka odvija se isključivo u pseudonimiziranom obliku. IDFA i promidžbeni ID za Android uređaje možete u svakom trenutku resetirati ili deaktivirati. 

 

Adjust uz gore navedeno te podatke prosljeđuje našim pružateljima usluga Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA („Google“) i Facebook, Inc., 1 Hacker Way, Menlo Park, CA 94025 („Facebook“). Pod uvjetom da Google i Facebook temeljem tih podataka mogu izvršiti identificiranje, informacije o promidžbenoj kampanji temeljem koje ste dospjeli u App Store/Google Play  i na koji način ste tamo djelovali (posebice jeste li preuzeli aplikaciju ili je to primjerice bilo prekinuto i slične informacije) mogu slati na adjust. Adjust od tih informacija izrađuje anonimne statistike kako bismo mogli razumjeti uspjeh pojedinih promidžbenih kampanja. 

 

Google Firebase

 

U ovoj aplikaciji se koriste A/B Testing, Analytics, Cloud Messaging, Crashlytics, Dynamic Links, In-App Messaging, Performance, Predictions i Remote Config, usluge analize Googlea ("Firebase"), koja se između ostalog koristi za analizu korištenja aplikacije. Kada instalirate aplikaciju Lidl Plus, Firebase obrađuje kada i koliko dugo se koristi aplikacija, koje stranice aplikacije se pozivaju, koje funkcije su odabrane i koji sadržaji su prikazani.  Na taj način možemo razumjeti kako se odvija Vaša interakcija s našom aplikacijom. Osim toga, temeljem Vašeg korisničkog ponašanja možemo neprestano poboljšavati aplikaciju i staviti Vam na raspolaganje relevantnije ponude/usluge. Uz to možemo paralelno provoditi više testiranja aplikacije i temeljem podataka razvijati ostale aplikacije. 

Za ovu analizu Firebase od trenutku završetka registracije koristi Vaš broj kupca. Ostale informacije o zaštiti podataka u vezi s Google Firebase možete pronaći na web stranici Google Firebase.

 

Salesforce

 

Ako u našoj aplikaciji koristite sekciju “FAQ”, u tu svrhu naš pružatelj usluga salesforce.com Germany GmbH, Erika-Mann-Str. 31 , 80636 München („Salesforce“) koristi kolačiće. Kolačići su male tekstualne datoteke koje se pohranjuju na Vašem uređaju kada koristite sekciju „FAQ.“ Salesforce koristi dvije vrste kolačića: tehnički nužne bez kojih je funkcionalnost tih sekcija ograničena te analitičke kolačiće. 

 

Tehnički nužni kolačići:

 

Sljedeći nužni kolačići pomažu da sekcija „FAQ“ u aplikaciji bude upotrebljiva. Navedena sekcija ne može dobro funkcionirati bez tih kolačića.

 

Naziv

Pružatelj 

Svrha

Istek

Vrsta

renderCtx

 

Salesforce

Koristi se kako bi se pružile tražene stranice i sadržaji temeljem   navigacije nekog korisnika.

 

Privremeni kolačići. Oni se automatski brišu po napuštanju sekcije.

HTTP kolačić

 

pctrk

Salesforce 

Koristi se za praćenje broja pregleda sekcije. 

 

Privremeni kolačići. Oni se automatski brišu po napuštanju sekcije.

HTTP kolačić

 

force-stream

Salesforce 

Koristi se za prosljeđivanje upita sa poslužitelja za tzv. „sticky sessions“ unutar infrastrukture Salesforcea.

 

3 sata

HTTP kolačić

 

sfdc-stream

Salesforce 

Koristi se za prosljeđivanje upita sa servera za tzv. „sticky sessions“ unutar infrastrukture Salesforcea.

 

3 sata

HTTP kolačić

 

force-proxy-stream

Salesforce 

Koristi se kako bi se osiguralo da korisnički zahtjevi dolaze putem Proxy na iste domaćine. 

 

3 sata

HTTP kolačić

 

Pravila pristanka na kolačiče (Cookie Consent Policy)

Salesforce

Koristi se za ispravnu primjenu pristanka korisnika

 

 

1 godina

HTTP kolačić

 

inst

Salesforce

Koristi se za preusmjeravanje zahtjeva na jednu instancu kada oznake i kodirani URL-ovi šalju zahtjeve drugoj instanci. Te se vrste zahtjeva mogu pojaviti nakon org-migracije, podjele ili nakon svakog ažuriranja URL-a.

 

Kolačići sesije. Oni se automatski brišu nakon izlaska iz pretraživača

 

HTTP kolačić

 

1

Salesforce

Koristi se za registraciju izvora navigacije za pravilno prikazivanje web stila.

 

Trajni kolačić

HTTP kolačić

 

LSSIndex:LOCAL{"namespace":"c"}

Salesforce

Koristi se za registraciju izvora navigacije za pravilno prikazivanje web stila.

 

Trajni kolačić

HTTP kolačić

 

LSSNextSynthtic:LOCAL

Salesforce

Koristi se za registraciju izvora navigacije za pravilno prikazivanje web stila.

 

Trajni kolačić

HTTP kolačić

 

source

Salesforce

Koristi se za registraciju izvora navigacije za pravilno prikazivanje web stila.

 

Trajni kolačić

HTTP kolačić

 

query

 

U prijavljenoj mobilnoj aplikaciji korisnik registrira korisničke podatke i jezik kako bi unaprijed ispunio obrazac za kontakt

 

 

 

 

Analitički kolačići:

 

Ovi analitički kolačići omogućuju našem pružatelju usluga izradu statistika radi korištenja sekcije „FAQ“ u svrhu njihovog oblikovanja u skladu s potrebama.  

 

Naziv

Ponuđač 

Svrha

Istek

Vrsta

BrowserId

Salesforce 

Koristi se kako bi se interno analizirale sesije/posjeti preglednika.

1 godina

HTTP kolačić

 

Salesforce kolačići ne pohranjuju informacije koje direktno identificiraju neku osobu, no temelje se na jasnoj identifikaciji Vašeg uređaja (uključujući ostale tehničke detalje poput IP adrese, operativnog sustava, pružatelja internetskih usluga itd.). Obrada svih podataka u okviru korištenja sekcije „FAQ“ u aplikaciji odvija se na poslužiteljima društva Salesforce unutar Europske unije. 

 

Opt-out

 

Ako želite povući svoju privolu za praćenje tijekom korištenja programa Lidl Plus, to možete učiniti u svakom trenutku s budućim učinkom na način da po završenoj registraciji, putem opt-out u aplikaciji pod „Više“  „Pravne informacije“ odaberete  „Dijeljenje podataka u Lidl Plusu“.

 

Google Maps 


U slučaju da upotrebljavate uređaj s operativnim sustavom Android, u ovoj ćete aplikaciji moći koristiti funkcije i sadržaj Google Mapsa. Tako se interaktivne karte mogu prikazati izravno u aplikaciji i imate mogućnost upotrebe funkcije karte za pronalaženje npr. Lidl trgovina u vašem području.

 

Da biste koristili funkcije Google Mapsa, potrebno je obraditi vašu IP adresu u okviru internetske komunikacije. To se obično obrađuje na Googleovom poslužitelju u SAD-u. Nemamo utjecaja na konkretnu obradu podataka putem Google Mapsa. Daljnje informacije o svrsi i opsegu obrade podataka putem Google Mapsa mogu se naći u pravilima privatnosti davatelja usluga. Tamo ćete pronaći i daljnje informacije o svojim pravima i postavkama za zaštitu vaše privatnosti. Adresa i pravila o privatnosti davatelja usluge Google Maps: Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irska,  https://www.google.com/policies/privacy/. Dodatni uvjeti korištenja za Google Maps / Google Earth možete pronaći na https://maps.google.com/help/terms_maps.html.

 

Apple Maps

 

Za korisnike uređaja s iOS operativnim sustavom, ova aplikacija koristi aplikacije Apple Maps. Te su aplikacije ključne za funkcionalnost i cjelovito pružanje funkcije karte kako bi se pronašlo npr. Lidl trgovine u vašem području. Da biste koristili funkcije Apple Mapsa, potrebno je obraditi vašu IP adresu u okviru internetske komunikacije. To se obično obrađuje na Apple poslužitelju u SAD-u. Nemamo utjecaja na konkretnu obradu podataka od strane Applea. Daljnje informacije o svrsi i opsegu obrade podataka od strane tvrtke Apple mogu se naći u pravilima privatnosti davatelja usluga. Tamo ćete pronaći i daljnje informacije o svojim pravima i postavkama za zaštitu vaše privatnosti. Adresa i pravila o privatnosti davatelja usluga Apple Maps: Apple Inc., One Apple Park Way, Cupertino, California. Uvjeti korištenja Apple Mapsa mogu se naći na https://www.apple.com/legal/internet-services/maps/terms-de.html. Appleova pravila o privatnosti mogu se naći na https://www.apple.com/legal/privacy/de-ww/

 

Poveznice (linkovi) na druge web stranice i aplikacije

 

Naša aplikacija uključuje poveznice na druge web stranice i aplikacije kojima upravlja jedno od društava grupe Lidl, ili netko od naših gore opisanih odabranih partnera ili treće osobe. Kada kliknete na jedan od natpisa unutar aplikacije i / ili istaknute proizvode, bit ćete preusmjereni na web stranicu / aplikaciju ili u vašu odgovarajuću trgovinu aplikacija. Veze mogu također uključivati posebne tehnologije praćenja koje će omogućiti operaterima spomenutih web stranica / aplikacija da razumiju i mjere gdje je korisnik saznao o njima. Preporučujemo Vam da pregledate odgovarajuću politiku privatnosti svake web stranice / aplikacije na koju ćete biti preusmjereni kako biste razumjeli koje će podatke o vama obrađivati operater. Kada vas preusmjeravamo na bilo koju od ovih web stranica / aplikacija, obrađujemo vaše osobne podatke kako bismo udovoljili vašem (tehničkom) zahtjevu za posjet odgovarajućoj aplikaciji ili web mjestu (članak 6. stavak 1. lit. b GDPR-a) i na temelju legitimnog interesa operatora provoditi oglašavanje (članak 6. stavak 1. lit f GDPR-a).

 

Newsletter/ push obavijesti/ SMS

 

Dodatno, prikupljamo informacije o Vašem korisničkom ponašanju u pogledu newslettera i ostalih informacija koje Vam eventualno šaljemo u obliku push obavijesti ili putem SMS-a, pohranjujemo ih, te ih, ukoliko je moguće, dodjeljujemo Vama odnosno Vašoj adresi elektroničke pošte odnosno broju kupca. Pri tome prikupljamo podatke o vremenu otvaranja i poveznice koje ste otvorili, odabrana područja, proizvode, vrijeme trajanje te učestalost korištenja. 

 

Također, navedene podatke prikupljamo i koristimo samo ako ste za to dali privolu (vidi i pod točkom 2 ovih odredaba o zaštiti podataka). 

 

Posebne kategorije osobnih podataka

 

U analizu Vaših gore prikazanih osobnih podataka ne ulaze posebne kategorije osobnih podataka u smislu čl. 9. st. 1. Opće uredbe o zaštiti podataka (kao što su informacije o Vašem zdravlju ili Vašoj vjerskoj pripadnosti). 

2. U koje svrhe i temeljem koje pravne osnove obrađujemo Vaše podatke? 

 

Podatke navedene pod točkom 1 prikupljamo kako bismo Vam mogli staviti na raspolaganje odgovarajuće usluge aplikacije Lidl plus.  

 

Svrha komunikacije, identifikacija i zaštita Vašeg korisničkog profila

 

Podaci kupaca koji su prikupljeni u okviru registracije služe za komunikaciju s Vama te za svrstavanje Vaših kupovnih navika i korisničkog ponašanja Vašem korisničkom profilu. 

 

Ako ste u okviru korištenja naše aplikacije odnosno u postavkama svog mobilnog uređaja dali privolu za takozvanu geolokalizaciju putem dijaloga „Dozvoliti ovlast“, ovu funkciju koristimo kako bismo Vam mogli ponuditi individualne usluge koje se odnose na Vašu aktualnu lokaciju.  Na taj način posebice u okviru funkcije „Pretraživanje trgovina“ obrađujemo Vašu lokaciju temeljem GPS-a- i mreže kako bismo Vam mogli prikazati najbliže trgovine.  Podaci geolokalizacije se ne pohranjuju kod nas.  

 

U okviru Vaše registracije tražimo između ostalog i Vaš datum rođenja (usporedi točku 1 gore). Preduvjet za Vaše sudjelovanje jest da imate najmanje 18 godina (usp. točku 2 uvjeta o sudjelovanju). Također, zbog zaštite mladih postoje dobne granice za promidžbu određenih proizvoda. Tako se primjerice promidžba alkoholnih pića ne smije upućivati djeci ili mlađima od 18 godina.  

 

Vašu adresu elektroničke pošte posebice koristimo da Vas zaštitimo od neovlaštenog pristupa trećih na način da Vam pošaljemo obavijest putem elektroničke pošte, primjerice, u slučaju pristupa preko drugog uređaja, tj. uređaja preko kojeg se još nije pristupilo aplikaciji Lidl Plus. 

 

Predmetne obrade se provode temeljem zakonskih propisa koji nam dopuštaju obradu osobnih podataka ako je to potrebno za korištenje naše Usluge odnosno radi  ispunjavanja ugovora (čl. 6. st. 1. točka b. Opće uredbe o zaštiti podataka) i iz razloga što prevladava naš legitimni interes da korištenje aplikacije učinimo što lakšim i učinkovitijim (čl. 6. st. 1. točka f.) Opće uredbe o zaštiti podataka).

 

Ako nam putem obrasca za kontakt unutar aplikacije pošaljete upit, osobne podatke koje su navedene u tom obrascu, pohranjujemo i koristimo kako bismo što bolje obradili Vaš upit u Vašem interesu. Obrada Vaših podataka u toj obavijest provodi se temeljem čl. 6. st. 1. točke b.) Opće uredbe o zaštiti podataka.

 

Svrha optimizacije u distribucijskim područjima i mreži trgovina

 

Ako nam na raspolaganje stavite Vaše podatke o adresi, njih koristimo za optimizaciju naših distribucijskih područja za letke, te na taj način možemo ograničiti gubitke uslijed rasipanja letaka i  iskoristiti ciljaniju promidžbu, kao i za optimizaciju naše mreže trgovina kako bismo mogli odrediti prikladna mjesta. Navođenje adrese je dobrovoljno. Ti se podaci obrađuju temeljem našeg legitimnog interesa za optimizacijom prodajnih kanala (čl. 6. st. 1. točka f.) Opće uredbe o zaštiti podataka).

 

Svrha utvrđivanja Vaših interesa za proizvodima  i optimizacije naše online ponude

 

Kako bismo Vam osigurali prednosti članstva Lidl Plus i dali Vam najbolje moguće individualne ponude te ciljano proveli ankete kupaca, želimo Vas pobliže upoznati. U tu svrhu prvo utvrđujemo koji proizvodi, akcije i usluge bi mogle biti za Vas zanimljive i relevantne.  Na taj način Vam možemo skrenuti pažnju na,  primjerice, akcije za Vaše omiljene proizvode, ponuditi Vam posebne cijene s pogodnostima i ciljano Vas obavještavati o atraktivnim ponudama u okviru posebnih promocija asortimana. 

Iz tog razloga prikupljamo, obrađujemo i koristimo niz osobnih podataka o Vašim kupovnim navikama, kao i Vaše ponašanje kao kupca kako je opisano u točki 1.

 

Osobni podaci koje smo prikupili mogu biti prikladni za donošenje zaključka o Vašim interesima za određene proizvode. Tu spadaju svi podaci navedeni pod točkom 1.

Međutim, i temeljem drugih podataka koji su  gore navedeni, možemo donositi zaključke o Vašim potencijalnim interesima za određenim proizvodima. U tu svrhu utvrđujemo moguću povezanost između jednog ili više osobnih podataka i interesima za proizvode. Za utvrđivanje te povezanosti koristimo matematičko-statističke metode. U tu svrhu se Vaši osobni podaci uspoređuju s podacima ostalih kupaca. Temeljem te usporedbe možemo izvesti zaključke o tome koji bi ostali proizvodi i akcije za koje su se zanimali ostali kupci sa sličnim interesima mogli biti zanimljivi i za Vas. 

Te obrade se provode temeljem zakonske odredbe koja nam dopušta obradu osobnih podataka ako je to potrebno za korištenje naše Usluge odnosno ispunjavanje ugovora (čl. 6. st. 1. točka b. Opće uredbe o zaštiti podataka) i iz razloga što imamo legitiman interes da naše ponude što bolje prilagodimo Vašim interesima za proizvodima (čl. 6. st. 1. točka f). Opće uredbe o zaštiti podataka).

 

Ako ste dali odgovarajuću privolu, u ovaj profil mogu ulaziti i informacije koje smo izdvojili iz Vašeg uređaja. U tim slučajevima obrađujemo Vaše osobne podatke temeljem čl. 6. st. 1. točke a)  Opće uredbe o zaštiti podataka. To se odnosi na obrade podataka koje su prikazane pod „Analiza korisničkog ponašanja“ i „Newsletter/ push obavijesti/ SMS“. 

 

Osim za povećanje pouzdanosti profila, te informacije koristimo i za optimizaciju aplikacije Lidl Plus i naših ostalih online ponuda ako je to obuhvaćeno Vašom privolom. Pravna osnova za to je također čl. 6. st. 1. točka a) Opće uredbe o zaštiti podataka.

 

Svrha  prikupljanja promidžbene komunikacije

 

Ako ste dali odgovarajuću privolu, podatke navedene gore pod točkom 1 prosljeđujemo društvima grupe Lidl, kako bi Vas mogli elektroničkom komunikacijom (npr. putem e-pošte ili SMS-a) i/ili poštom obavještavati o akcijama i ponudama iz svog asortimana te Vas pozvati na sudjelovanje u anketama kupaca. 

Takvo izravno obraćanje se koristi jer ste nam dali odgovarajuću privolu (čl. 6. st. 1. točka  a) Opće uredbe o zaštiti podataka). 

 

Svrha upravljanja vezano za mjesto i vrijeme

 

Vaše osobne podatke obrađujemo i koristimo s obzirom na mjesto i vrijeme Vaših kupnji, kako bismo Vam dostavili promidžbu vezanu za vrijeme i mjesto, npr. push obavijest na Vaš mobilni telefon ili putem SMS-a. Ako je Vaš preferiran dan za kupovinu primjerice subota, možemo Vam ukazati na prodajne akcije koje su specijalno određene za taj vikend. Osim toga, možemo Vam dati ponudu specifičnu za regiju ako imamo informacije o tome u kojoj regiji preferirate kupovati.

Push obavijesti su obavijesti koje se šalju s aplikacije na Vaš uređaj i tamo se prikazuju s prioritetom.  Aplikacija koristi push obavijesti ako ste prilikom instalacije aplikacije ili u nekom trenutku po želji tijekom korištenja aplikacije u postavkama svog uređaja dali privolu za dobivanje push obavijesti.  Primanje push obavijesti možete deaktivirati u svakom trenutku. 

Ako analiziramo mjesto i vrijeme Vaše kupnje, to je potrebno za korištenje naše Usluge odnosno ispunjavanje ugovora (čl. 6. st. 1. točka b) Opće uredbe o zaštiti podataka) i iz razloga što imamo legitimni interes da naše ponude što je bolje prilagodimo vremenskim i lokalnim okolnostima (čl. 6. st. 1. točka f) Opće uredbe o zaštiti podataka). 

 

Svrha obrade upita kupaca

 

S osobnim podacima koje nam dajete kada kontaktirate Službu za kupce postupamo povjerljivo. Vaše podatke koristimo isključivo vezano za određenu svrhu, kako bismo obradili Vaš upit vezan za zaštitu podataka te odgovorili na njega.  

 

Pravna osnova za obradu podataka koji proizlaze iz Vašeg upita je čl. 6. st. 1. točka f) odnosno točka b) Opće uredbe o zaštiti podataka.  Naš i Vaš istodobni (opravdani) interes za tom obradom podataka proizlazi pritom iz cilja da se odgovori na Vaše upite, eventualno riješe postojeći problemi i time održi i poboljša Vaše zadovoljstvo kao kupca ili korisnika naših Usluga. Pravna osnova za obradu Vaših upita vezanih za zaštitu podataka je čl. 6. st. 1. točka c) Opće uredbe o zaštiti podataka, jer je to neophodno za postupanje u skladu s našim zakonskim obvezama. 

 

Svrha pružanja aplikacije

 

Podatke koje smo prikupili u okviru korištenja aplikacije obrađujemo kako bi naša aplikacija mogla besprijekorno funkcionirati. Te informacije su nam posebice potrebne kako bi aplikacija mogla pohraniti preferirane postavke kao na primjer zemlju i jezik, kako bismo mogli brzo riješiti tehničke probleme i kako biste mogli imati pristup određenim područjima. Ti podaci se ne koriste za izradu korisničkih profila.  

Pravna osnova za korištenje za to potrebnih tehnologija je čl. 6. st. 1. točka b) Opće uredbe o zaštiti podataka, tj. mi obrađujemo Vaše podatke radi pružanja naših usluga u okviru odvijanja ugovora. 

 

Korištenje Google Mapsa na uređajima s Android operativnim sustavom i Apple Mapsa za korisnike iOS-a temelji se na našem interesu da vam naše ponude prezentiramo na privlačan način kao i ana lakoći pronalaženja mjesta koja smo naznačili u aplikaciji. Navedeno predstavlja legitimni interes u smislu članka 6 stavka 1 slovo f) GDPR-a.

3. Kome prosljeđujemo Vaše osobne podatke?

 

Vaše osobne podatke stavljamo na raspolaganje trećima kako slijedi:

Za obradu podataka djelomično angažiramo pružatelja usluga. Društva koja pritom rade za nas se pažljivo biraju i angažiraju se pisanim putem. Oni postupaju sukladno našim uputama te ih na početku obrade podataka i za vrijeme obrade redovito kontroliramo. Navedena društva Vaše osobne podatke nikada ne koriste za svoje svrhe. 

 

U vezi s tim Vaše podatke prosljeđujemo primateljima koji za nas

 • stavljaju na raspolaganje kapacitet pohrane, sustave baza podataka ili sl., 
 • pružaju nam tehničku podršku
 • pružaju nam marketinško-tehničke savjete. 

 

Pojedinom društvu unutar grupe Lidl (vidi točku 1. gore), pod gore opisanim pretpostavkama prosljeđujemo sljedeće podatke:

 

 • Vaše utvrđene preferirane proizvode za ciljani prikaz sadržaja, koji je utvrđen bitnim za Vas
 • Vaš broj kupca ako sudjelujete u nagradnoj igri koje organizira Lidl društvo u Vašoj zemlji, kao i vaše ime i prezime i telefonski broj ako ste izvučeni kao pobjednik.

Podaci koje ste naveli mogu se proslijediti društvima grupe Lidl, ukoliko je to potrebno za obradu upita od strane naše Službe za kupce. Također, radi obrade Vašeg upita može biti potrebno da ugovornim partnerima (npr. dobavljačima kod upita specifičnih za proizvode) prosljeđujemo dijelove Vašeg upita. 

Osim društvima grupe Lidl, Vaše osobne podatke ni u kojim okolnostima ne stavljamo na raspolaganje drugim društvima koja bi ih željela koristiti za marketinške potrebe.  

 

Ukoliko osobne podatke prosljeđujemo primateljima u trećim zemljama (države izvan Europskog gospodarskog prostora), to možete zaključiti iz informacija o obradi podataka od strane naših pružatelja usluga opisanih u ovim Pravilima. Svojim odlukama (adequacy decisions) Europska Komisija je utvrdila pruža li takva treća zemlja odgovarajuću razinu zaštite podataka. Točna lista zemalja za koje je donesena takva odluka Europske Komisije nalazi se ovdje: https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/international-dimension-data-protection/adequacy-decisions_en .Ako za neku treću zemlju Europska komisija nije utvrdila postojanje primjerene razine zaštite, osiguravamo da je adekvatna razina zaštite osobnih podataka osigurana drugim mjerama, poput obvezujućih korporativnih pravila, standardnih ugovornih odredaba, certificiranjem ili priznatim pravilima (kodeksima) postupanja. U slučaju da želite više informacija o ovome, molimo kontaktirajte našeg službenika za zaštitu podataka (stranica 1) za više informacija.

4. Kako osiguravamo povjerljivost Vaših osobnih podataka?

 

Kako bi se osigurala povjerljivost Vaših osobnih podataka, našim zaposlenicima koji se bave zaštitom podataka zabranjeno je neovlašteno prikupljati, obrađivati ili koristiti osobne podatke. Naši pažljivo odabrani zaposlenici su upućeni u propise o zaštiti podataka, te se prije zasnivanja radnog odnosa obvezuju na čuvanje tajnosti podataka. Ta obveza postoji i nakon završetka radnog odnosa.

5. Kako osiguravamo sigurnost Vaših osobnih podataka?

 

Sigurnost Vaših podataka nam je vrlo važna.  Stoga poduzimamo tehničke i organizacijske mjere kako bismo Vaše osobne podatke posebno zaštitili od opasnosti prilikom njihovog slanja, kao i da treće osobe ne dođu u posjed Vaših osobnih podataka. Navedene mjere se redovno prilagođavaju najnovijim standardima moderne tehnologije. 

6. Koliko dugo pohranjujemo Vaše osobne podatke?

 

Vaše osobne podatke brišemo ili anonimiziramo ako više nisu potrebni za svrhe za koje smo ih obradili prema prethodnim točkama. U pravilo pohranjujemo Vaše osobne podatke za vrijeme trajanja Vašeg sudjelovanja u usluzi Lidl Plus. Ako ste 24 mjeseci neaktivni, obavijestit ćemo Vas o predstojećem brisanju. U tom slučaju možete se usprotiviti brisanju ponovnim logiranjem u aplikaciju ili ponovnim otvaranjem aplikacije.

Vaš broj mobilnog telefona čuvamo 6 mjeseci od završetka Vašeg sudjelovanja u usluzi Lidl Plus, s ciljem sprječavanja zlouporabe u obliku ponovne prijave. Osim navedenoga, Vaši se podaci brišu nakon 72 sata po odjavi iz usluge Lidl Plus. U toku tih prvih 72 sata imate mogućnost ponovno aktivirati svoj korisnički račun tako da se ponovno prijavite. Postupak brisanja se u tom slučaju prekida. Ako su Vaši podaci dulje potrebni zbog zakonskih rokova pohranjivanja ili radi osiguravanja, korištenja ili provedbe pravnih zahtjeva, nakon odjave usluge Lidl Plus Vaše podatke čuvamo u okviru propisa o zaštiti podataka onoliko dugo koliko je pohranjivanje zakonski potrebno ili dok ne prestane svrha čuvanja.  

 

Sve osobne podatke, koje ste nam dostavili u okviru upita Službi za kupce, brišemo odnosno anonimiziramo najkasnije 90 dana po dobivenom konačnom odgovoru. Iskustvo je pokazalo da u pravilu nakon 90 dana ne zaprimamo dodatna pitanja na naše odgovore. Prilikom ostvarivanja Vaših prava koja imate kao ispitanik, Vaše osobne podatke ćemo pohraniti na 3 godine nakon konačnog odgovora kao dokaz da smo Vam pružili informaciju u skladu s važećim propisima.

7. Koja prava imate u pogledu obrade Vaših podataka?

 

Na upit Vas obavještavamo o informacijama prema čl. 15. OUZP-a (posebice o pohranjenim podacima o Vama, primateljima ili kategorijama primatelja kojima su proslijeđeni podaci, svrsi pohranjivanja itd.). Navedene informacije daju se bez naknade.

Također, pod uvjetima propisanima zakonom, imate pravo na ispravljanje netočnih podataka te na brisanje osobnih podataka, kao i na ograničavanje njihove obrade ili prosljeđivanja. 

Uz to imate pravo na podnošenje prigovora nadležnom nadzornom tijelu. 

U slučajevima u kojima obrada podataka počiva na čl. 6. st. 1. toč. e) ili toč. f) OUZP-a ili se provodi u svrhu direktne promidžbe, imate pravo uložiti prigovor obradi. 

 

Ako ste dali privolu, možete je u svakom trenutku povući s budućim učinkom, npr. unutar aplikacije pod „FAQ“ -> „Kontaktiraj nas“ ili (ako želite direktno odabrati pojedine kanale za dobivanje obavijesti) pod „Postavke“-> „Obavijesti“ ili slanjem e-pošte na: zastitapodataka@lidlplus.hr.** 

** Molimo imajte u vidu da nakon povlačenja privole više ne možete koristiti prednosti usluge Lidl Plus u punom opsegu.

 

Ako želite opozvati privolu za analizu korištenja ove aplikacije / računa za kupce My Lidl, možete unutar aplikacije pod „Više“ -> „Zakonske informacije“ -> „Podijeliti podatke u Lidl Plus“ provesti odgovarajuću postavku. Ako želite povući privolu za analizu korištenja ove aplikacije / računa za kupce My Lidl, našu Uslugu možete koristiti samo još u njenoj osnovnoj verziji.  U tom slučaju možete još vidjeti informacije o našim proizvodima, no ne dobivate mogućnost sudjelovanja u akcijama sa sniženim cijenama ili posebnim akcijama te korištenja kupona. 

8. Bez obveze pružanja podataka

 

Ako podatke pružate sami, niste obvezni dati prethodne dobrovoljne podatke. Međutim, bez tih podataka nismo u mogućnosti staviti Vam na raspolaganje usluge Lidl Plusa koje se temelje na njima.

9. Može li Lidl plus promijeniti odredbe o zaštiti podataka?

 

Promjena odredaba o zaštiti podataka može biti potrebna zbog promjene pravnih propisa ili okolnosti obrade podataka za Lidl Plus. Ako se promijene svrhe prikupljanja, obrade ili korištenja Vaših osobnih podataka te identitet voditelja obrade i kategorije primatelja, o tome ćemo vas obavijestiti te, ukoliko bude potrebno, zatražiti Vašu privolu.

10. Otvaranje i korištenje računa My Lidl  

 

Račun My Lidl je usluga (dalje: "Usluga" ili "My Lidl") društava grupe Lidl (u daljnjem tekstu "Lidl") koju pruža društvo Lidl Stiftung & Co. KG, Stiftsbergstraße 1, 74167 Neckarsulm ("Lidl Stiftung", "mi", "nas"). Lidl Stiftung obrađuje podatke za potrebe Usluge kao odgovorna osoba,  ukoliko prikuplja, objedinjuje, obrađuje i prosljeđuje podatke drugim društvima grupe Lidl sa ciljem pružanja Usluge. 

 

Ova se obavijest o zaštiti podataka odnosi na aktivnosti obrade Lidl Stiftung-a kao voditelja obrade. Službenika za zaštitu podataka možete dobiti na gore navedenoj poštanskoj adresi

 

Lozinkom zaštićen My Lidl račun zaštićen je usluga s jedinstvenom prijavom (single sign-on) koja vam omogućuje da se registrirate i / ili prijavite na nekoliko Lidlovih online usluga poput online trgovina, usluge click and collect, aplikacija itd. s jednim korisničkim imenom i lozinkom (u daljnjem tekstu "Ciljana usluga"), bez potrebe za korištenjem zasebnih podataka za prijavu u pojedinom slučaju. Ciljana usluga u okviru ove obavijesti o zaštiti podataka je Lidl Plus. My Lidl pohranjuje matične podatke kupaca opisane u točki 1, kao i matične podatke kupaca koje ste naveli prilikom registracije / prijave na druge online usluge Lidla.

 

Ako se registrirate kod Ciljane usluge, a da se prethodno niste registrirali za druge online usluge Lidla, automatski ćete postaviti My Lidl račun. Ako ste se prethodno registrirali za drugu online uslugu povezanu s My Lidl računom, možete se jednostavno registrirati za Ciljanu uslugu pomoću postojećih vjerodajnica. Ako Lidl u budućnosti nudi nove online usluge, možete ih koristiti putem svog My Lidl računa.

 

10.1 Koje osobne podatke prikupljamo?

 

Registracija na My Lidl račun

 

Ako se registrirate kod Ciljane usluge, a da se prethodno niste registrirali kod druge online usluge Lidl i tako prvi put otvorili My Lidl račun, kao dio postupka registracije tražimo sljedeće matične podatke kupaca: ime, prezime, datum rođenja, adresa e-pošte, broj mobitela i preferirana trgovina Lidl. Po želji se mogu navesti pozdrav, spol i adresa (ulica, kućni broj, poštanski broj, grad i država). Funkcija geolokacije vašeg mobilnog uređaja također se može koristiti za neobavezno određivanje željenog mjesta. Ako se prijavite na Ciljanu uslugu s već postojećim My Lidl računom, tražit ćemo samo gore spomenute matične podatke kupaca koje već niste pružili za ostale Lidl online usluge.

 

Također prikupljamo podatke kao što su: Vaša IP adresa, trajanje Vašeg boravka u My Lidlu, mrežni identifikatori poput ID-a uređaja, pojedinosti preglednika, tj. naziv i inačica preglednika, naziv i verzija operativnog sustava uređaja na kojem je preglednik je instaliran i mrežni podaci o lokaciji vašeg uređaja prilikom prijave.

 

O meni 

 

Ako dobrovoljno unesete određene podatke o svojim okolnostima i interesima u rubriku "O meni'' pohranit ćemo ove podatke za vaš preglednik na My Lidl. 

 

Analiza korisničkog ponašanja / kolačići

 

Kolačići se koriste kada koristite My Lidl. Koristimo dvije vrste kolačića: tehnički neophodne bez kojih bi funkcionalnost My Lidla bila ograničena i neobavezne statističke kolačiće. Pregled korištenih kolačića s daljnjim informacijama (npr. o trajanju pohrane) možete pronaći u našim Uvjetima o kolačićima (Cookie Terms).

 

10.2 Za koje svrhe i po kojoj pravnoj osnovi obrađujemo vaše osobne podatke?

 

Svrha registracije, prijave i upravljanja računom 

 

Kako bismo vam pružili najveću moguću pogodnost u vašem korisničkom iskustvu, vaše osobne podatke pohranjujemo u My Lidl. Nakon postavljanja ovog korisničkog računa, ne morate ponovno unositi svoje osobne podatke za postupak korištenja.

S druge strane, Vaš My Lidl račun od sada se može koristiti za upotrebu svih povezanih online usluga Lidla bez potrebe za zasebnom registracijom ili ponovnim unosom detaljnih korisničkih podataka u svakom slučaju. Nakon registracije, također imate mogućnost odjave s pojedinih usluga. Uz to, u bilo kojem trenutku možete pregledavati i mijenjati svoje osobne podatke pohranjene u My Lidl.

Da biste postavili račun My Lidl, morate unijeti lozinku po vlastitom izboru. To se koristi zajedno s vašom adresom e-pošte ili brojem mobitela za pristup My Lidlu. Postupak registracije dovršen je kada je telefonski broj koji je dostavio korisnik potvrđen, a operater konačno potvrdio registraciju.

Pravni temelj za to je članak 6. stavka 1. točke (b) GDPR-a, tj. vi nam dostavljate podatke na temelju ugovornog odnosa između vas i nas.

 

Svrha zaštite Vašeg korisničkog profila 

 

Prilikom registracije i / ili prijave koristimo Google reCaptcha, uslugu koju pruža Google, na temelju članka 6. stavka 1. točke (f) GDPR-a. Naš legitimni interes ovdje je zaštita Vaših podataka i naših sustava. U tom kontekstu, analiza različitih informacija koristi se kako bi se utvrdilo je li unos podataka izvršio čovjek ili automatizirani program. Ova analiza započinje automatski čim otvorite My Lidl. Za analizu Google reCaptcha procjenjuje razne informacije (npr. IP adresa, Vaše vrijeme provedeno na stranici ili pokreti miša od strane korisnika). Generirani podaci prenose se na Googleov poslužitelj u SAD-u i tamo obrađuju. Prikupljanje i analiza ne omogućuju ni nama ni Googleu da Vas identificiramo. Google posebno neće spajati podatke s Vašim osobnim podacima. Za više informacija o Google reCaptcha posjetite https://policies.google.com/privacy?hl=de ili https://policies.google.com/terms?hl=de.

 

Dodatno, koristimo Vašu IP adresu, kao i gore opisane mrežne identifikatore i Vašu lokaciju na mreži kako bismo spriječili zlouporabu te spriječili i otkrili bilo kakve sigurnosne povrede i druge zabranjene ili nezakonite aktivnosti. Na primjer, ako se prijavite s novog / nepoznatog uređaja, možda ćemo Vas obavijestiti o takvom pokušaju prijave. Obrada ovih podataka temelji se na našem legitimnom interesu za praćenje i poboljšanje informacijske sigurnosti naše usluge (članak 6. stavak 1. točka f) GDPR-a).

 

10.3 Kome otkrivamo Vaše osobne podatke?

 

Primatelji/kategorije primatelja 

 

Vaši se podaci mogu proslijediti operatoru odgovarajuće Ciljane usluge u svrhu obrade ugovora o kupnji ili drugih usluga naručenih putem online usluga pokrivenih My Lidlom. Operator prima one podatke koji su potrebni za pružanje usluge naručene u svakom slučaju, ukoliko ste ih pohranili u My Lidl, tj. ovisno o ponudi:

 • provjera podataka za prijavu (adresa e-pošte, lozinka, telefonski broj, ako je primjenjivo)
 • matični podaci (ime, adresa, datum rođenja)

Uz navedeno, za obradu Vaših podataka koristimo davatelje usluga. Tvrtke koje djeluju u naše ime pažljivo su odabrane i naručene u pisanom obliku. Oni su vezani za naše upute i provjeravamo ih prije početka obrade podataka, a redovito i nakon toga. Te tvrtke nikada ne slijede vlastite ciljeve s Vašim osobnim podacima. U tom kontekstu, Vaše podatke prosljeđujemo primateljima koji nam dokažu da:

 • imaju kapacitet za pohranu, sustave baza podataka ili slično,
 • pružaju tehničku podršku i
 • pružaju nam marketinški savjet

kao i da nas podržavaju u obradi korisničkih upita u vezi s funkcionalnošću područja "O meni". Isključujemo svako daljnje prosljeđivanje Vaših podataka trećim osobama.

 

Ukoliko osobne podatke prosljeđujemo primateljima u trećim zemljama (države izvan Europskog gospodarskog prostora), to možete zaključiti iz informacija o obradi podataka od strane naših pružatelja usluga opisanih u ovim Pravilima. Svojim odlukama (adequacy decisions) Europska Komisija je utvrdila pruža li takva treća zemlja odgovarajuću razinu zaštite podataka. Točna lista zemalja za koje je donesena takva odluka Europske Komisije nalazi se ovdje: https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/international-dimension-data-protection/adequacy-decisions_en . Ako za neku treću zemlju Europska komisija nije utvrdila postojanje primjerene razine zaštite, osiguravamo da je adekvatna razina zaštite osobnih podataka osigurana drugim mjerama, poput obvezujućih korporativnih pravila, standardnih ugovornih odredaba, certificiranjem ili priznatim pravilima (kodeksima) postupanja. U slučaju da želite više informacija o ovome, molimo kontaktirajte našeg službenika za zaštitu podataka (vidi iznad) za više informacija. 

 

10.4 Kako osiguravamo povjerljivost Vaših osobnih podataka?

 

Kako bi se osigurala povjerljivost Vaših osobnih podataka, našim zaposlenicima koji se bave zaštitom podataka zabranjeno je neovlašteno prikupljati, obrađivati ili koristiti osobne podatke. Naši pažljivo odabrani zaposlenici, koji su upućeni u propise o zaštiti podataka, prije zasnivanja radnog odnosa obvezuju se ugovorom na čuvanje tajnosti podataka. Ta obveza postoji i nakon završetka radnog odnosa. 

 

10.5 Koliko dugo pohranjujemo Vaše osobne podatke?

 

Ako ste se registrirali samo za Ciljanu uslugu putem usluge My Lidl, Vaši će se podaci izbrisati u skladu s tim čim zatražite brisanje računa za Ciljanu uslugu. Međutim, imajte na umu da ako ste se registrirali na nekoliko Lidlovih online usluga putem My Lidl, Vaš My Lidl račun i svi osobni podaci koje pohranjujemo izbrisat će se samo nakon brisanja svih online usluga povezanih s My Lidlom. Razdoblja čuvanja opisana u obavijestima o zaštiti podataka Ciljane usluge primjenjuju se u skladu s tim. Ako u "O meni" izmijenite ili uklonite podatke o svojim okolnostima ili interesima, izmijenjeni ili uklonjeni podaci bit će odmah izbrisani.

 

Inače, za obradu i pohranu podataka odgovoran je odgovarajući operater korištene usluge, koji koristi podatke potrebne za pružanje usluge naručene u tu svrhu, a zatim ih pohranjuje u skladu sa zakonskim rokovima čuvanja (odgovarajuće se primjenjuju rokovi čuvanja navedeni u pravilima o zaštiti podataka za Ciljanu uslugu). 

 

Odredbe o zaštiti podataka za preuzimanje

Odredbe o zaštiti podataka aplikacije "Lidl Plus" možete preuzeti u PDF verziji.