Odredbe o zaštiti podataka Lidl mobilne aplikacije

Odredbe o zaštiti podataka Lidl mobilne aplikacije
(verzija 2.0; stanje 10.11.2020.)

 

Zahvaljujemo što koristite našu Lidl aplikaciju (dalje: „aplikaciju“) i na Vašem interesu za naše odredbe o zaštiti podataka. Prilikom korištenja naše aplikacije želimo da se ugodno osjećate i da našu provedbu zaštite podataka prepoznate kao kvalitetu koja je usmjerena Vašem zadovoljstvu.

 

Sljedeće odredbe o zaštiti podataka sadrže informacije o vrsti i opsegu obrade Vaših osobnih podataka od strane LIDL HRVATSKA d.o.o.k.d. (dalje: „Lidl“ ili „mi“). Osobni podaci su informacije koje se izravno ili neizravno odnose na Vas, tj. koje Vam se izravno ili neizravno mogu pripisati. Pravnu osnovu za zaštitu podataka čini osobito Opća uredba o zaštiti podataka, kao i Zakon o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka te Zakon o elektroničkim komunikacijama.

 

Pregled:

 1. Pregled
 2. Instaliranje Lidl mobilne aplikacije iz App Store i Google Play servisa
 3. Korištenje Lidl mobilne aplikacije
 4. Pristup funkcijama i senzorima Vašeg mobilnog uređaja
 5. Analiza korištenja i reklama
 6. Ostale funkcije
 7. Primatelji izvan EU
 8. Prava ispitanika
 9. Ostvarivanje Vaših prava
 10. Ime i kontakt podaci voditelja obrade podataka te Službenika za zaštitu podataka

 

1. Pregled

Obrada podataka od strane Lidla u okviru korištenja naše aplikacije može se podijeliti u tri kategorije:

 • Prilikom instaliranja naše aplikacije prenose se na pojedini App store potrebne informacije;
 • Kako bismo Vam omogućili velik broj mogućnosti, npr. pronalaženje Lidl trgovine u Vašoj blizini, potrebno je da naša aplikacija ima pristup različitim funkcijama i senzorima na Vašem mobilnom uređaju,
 • Korištenjem naše aplikacije, razmjenjuju se različite informacije između Vašeg uređaja i našeg servera. Pri tome se može raditi i o osobnim podacima. Podaci koji su prikupljeni na taj način koriste se, između ostalog, kako bismo
  • Vašu kupnju u nekoj Lidl trgovini učinili ugodnijom,
  • našu aplikaciju poboljšali,
  • prikazivali reklamu u browseru Vašeg uređaja, putem Push-obavijesti.

 

2. Instaliranje Lidl mobilne aplikacije iz App Store i Google Play servisa

Prilikom instaliranja naše aplikacije pojedini pružatelji usluga (Apple App Store ili Google Play) automatski obrađuju, a posebice sljedeće podatke:

 • korisničko ime u servisu App Store i Google Play,
 • e-mail adresu koja je navedena za App Store i Google Play korisnički račun,
 • korisnički broj Vašeg App Store-računa ili Google Play računa,
 • vrijeme instaliranja,
 • informacije o plaćanju i
 • individulani broj uređaja.

Na navedeno prikupljanje podataka nemamo nikakav utjecaj, niti smo za navedeno odgovorni. Više informacija u vezi navedene obrade podataka možete pronaći u odredbama o zaštiti podataka pojedinih pružatelja usluga App Store-a ili Google Play-a:

 

3. Korištenje Lidl mobilne aplikacije

Svrha obrade podataka/ Pravna osnova:

Prilikom korištenja naše aplikacije, automatski se i bez Vašeg djelovanja prenose sljedeći podaci:

 • mobilni uređaj kojim ste pokrenuli našu aplikaciju,
 • IP-adresa Vašeg mobilnog uređaja,
 • datum i vrijeme pristupa, 

 • upit klijenta, 

 • odgovor servera (eng. http response code),
 • prenesena količina podataka kao i
 • korištena verzija aplikacije,

na naš server i privremeno se spremaju u, tzv. sistemske zapise za sljedeće svrhe:

 • zaštita naših sustava,
 • analiza pogrešaka,
 • sprečavanje nedopuštenih radnji, odnosno zlouporaba.

Pravna osnova za obradu IP-adrese je čl. 6. st. 1. točka f) Opće uredbe o zaštiti podataka. Naš legitimni interes proizlazi iz gore navedenih svrha obrade podataka.

 

Vrijeme pohranjivanja/ kriteriji za određivanje vremena pohranjivanja:

Podaci se pohranjuju 14 dana nakon čega se automatski brišu.

 

4. Pristup funkcijama i senzorima Vašeg mobilnog uređaja

Svrha obrade podataka / Pravna osnova:

 

Podaci o lokaciji

Ako ste u okviru korištenja naše aplikacije, odnosno u postavkama Vašeg mobilnog uređaja  preko dijaloga „ dopustiti ovlaštenje“ pristali na, tzv. geolokaciju, upotrebljavamo navedenu funkciju, a kako bismo Vam ponudili u odnosu na Vašu aktualnu lokaciju individualne usluge. U okviru navedenog obrađujemo posebno u okviru funkcije „ traženje trgovine“ , GPS  i Vašu mrežnu lokaciju, a kako bismo Vam prikazali najbližu trgovinu.

 

Fotografije / mediji / datoteke Vašeg mobilnog uređaja / USB-spremljeni sadržaji (čitanje, mijenjanje, brisanje)

Ako putem naše aplikacije stvorite listu za kupnju ili košaricu, iste se pohranjuju, ovisno o mjestu na kojem ste instalirali našu aplikaciju i raspoloživoj memoriji, izravno na memoriju Vašeg mobilnog uređaja ili na priključenom mediju za spremanje.

 

Kamera (slikanje i snimanje)

Kamera Vašeg mobilnog uređaja se upotrebljava za skeniranje QR koda (pojedinosti vidi pod točkom 7.1).

 

WLAN-informacije o spajanju

Naša aplikacija koristi WLAN-spajanje Vašeg mobilnog uređaja kako bi se uspostavila internetska veza.

 

Ostale funkcije uređaja ili senzori uređaja

Preko pristupa na ostale funkcije i senzore Vašeg mobilnog uređaja omogućava se našoj aplikaciji posebno da pristupi podacima na internetu i da obradi greške. Dodatno, se na taj način omogućava da naša aplikacija može biti izvedena kod Starta i da može biti deaktivirano stanje mirovanja uređaja. Nadalje, putem naše aplikacije mogu Vam biti dostavljene, tzv. Push-obavijesti kako bi Vas informirali o aktualnim ponudama , ako ste dali odgovorajuću privolu.

Pravna osnova za obradu podataka o Vašoj lokaciji je Vaša privola sukladno čl. 6. st. 1. točki a) Opće uredbe o zaštiti podataka.

 

Vrijeme pohranjivanja/ kriteriji za određivanje vremena pohranjivanja

Podaci o Vašoj lokaciji se brišu nakon prestanka korištenja naše aplikacije.

 

5. Analiza korištenja i reklama

Svrha obrade podataka/ Pravna osnova:

Kako bismo poboljšali funkcije naše aplikacije, kao i ponudu i marketing, izrađujemo pseudonimizirane korisničke profile sa svrhom da istražimo korisničko ponašanje. Pravna osnova za navedeno je čl. 6. st. 1. točka f) Opće uredbe o zaštiti podataka. Naš legitimni interes proizlazi iz našeg interesa da oblikujemo i optimiramo našu aplikaciju za ugodniji doživljaj  te da izbjegnemo reklamu izvan Vašeg interesa, a što predstavlja i naš i Vaš interes. Za analizu korištenja aplikacije i reklamu upotrebljavamo sljedeće alate:  

 

Google Analytics

U okviru ove aplikacije koristi se Google Analytics, usluga Google LLC („Google“) za analizu korisničkog ponašanja. Google obrađuje pri tome sljedeće informacije:

 • mobilni uređaj s kojeg pokrećete našu aplikaciju,
 • tip i verziju browsera,
 • upotrijebljeni operativni sustav,
 • IP-adresu,
 • vrijeme upita na server.

Informacije se upotrebljavaju kako bi se

 • procijenilo korištenje naše aplikacije,
 • izradili izvještaji o aktivnostima na aplikaciji i
 • pružile daljnje usluge u vezi s istraživanjem tržišta i oblikovanjem aplikacije.

IP adrese se anonimiziraju, te nije moguće da se iste povežu s konkretnom osobom (tzv. IP- Masking). Korištenju Google Analyticsa možete u svakom trenutku prigovoriti s budućim učinkom na način da u navedeno izaberete u izborniku pod „Pravne upute/ Zaštita podataka“.

 

Google Firebase

U okviru ove aplikacije se, ako date svoju privolu za to, upotrebljavaju sljedeće značajke: A/B testiranje (A/B Testing), analiza (Analytics), razmjena poruka u oblacima (Cloud Messaging), izvješća o rušenju aplikacije (Crashlytics), pametni URL-ovi (Dynamic Links), razmjena poruka u aplikaciji (In-App Messaging), praćenje performansi (Performance), predviđanja (Predictions) i daljinska konfiguracija (Remote Config). To su analitičke usluge društva Google LLC („Firebase”) koje se između ostaloga upotrebljavaju za analizu uporabe aplikacija. Kada instalirate aplikaciju, Firebase bilježi kada i koliko duge ste upotrebljavali tu aplikaciju, kojim ste stranicama aplikacije pristupili, na koje ste funkcije kliknuli i koji sadržaji vam se prikazuju. To nam pomaže utvrditi na koji način se služite našom aplikacijom. Omogućuje nam da na temelju Vašeg korisničkog ponašanja stalno poboljšavamo aplikaciju te da nudimo ponude ili usluge koje Vas zanimaju. Osim toga, to nam omogućuje i da istovremeno testiramo više aplikacija te da razvijamo daljnje aplikacije na temelju prikupljenih podataka. 

 

U svrhu te analize Firebase nakon izvršene registracije pristupa vašem broju kupca i podacima iz značajke Google Signals (u slučaju aktivacije Googleove značajke oglašavanja u vašem Google računu (više informacija možete pronaći ovdje), Google može uz vašu suglasnost obrađivati određene podatke) ili podacima o uređaju. Više informacija o zaštiti podataka u sklopu aplikacije Firebase možete pronaći na internetskoj stranici aplikacije Google Firebase.

 

Svoju privolu za uporabu aplikacije Google Firebase možete u svakom trenutku opozvati s budućim učinkom u stavci izbornika „Pravne napomene / Praćenje”.

 

adjust

Naša aplikacija koristi adjust alat za analizu, proizvod društva adjust GmbH. Prilikom instalacije naše aplikacije, adjust će pohraniti podatke o instalaciji i događajima s Vaše Lidl aplikacije (npr. korištenje aplikacije). Time dobivamo povratnu informaciju na koji način koristite aplikaciju. Dalje, na taj način možemo analizirati i poboljšati naše reklamne kampanje namijenjene mobilnim uređajima. Za analizu adjust koristi

 • IDFA (Identifier for Advertising = Android-Advertiser-ID),
 • IP-/ MAC-adresu,
 • zaglavlje HTTP-a,
 • kao i otisak uređaja (dodatno koristi: vrijeme pristupa, zemlju, jezik, lokalne postavke, operacijski sustav i verziju operacijskog sustava, te verziju aplikacije).

Ovi podaci se prije obrade anonimiziraju, što znači da Vas niti mi niti adjust može temeljem navedenih podataka identificirati.

 

IDFA i Android-Advertiser-ID mogu biti ponovno postavljeni ili deaktivirani uz pomoć Vašeg operativnog sustava u bilo kojem trenutku.

 

Ukoliko ne želite biti praćeni od strane društva adjust GmbH možete ga deaktivirati u bilo kojem trenutku s budućim učinkom u izborniku pod „Google Analytics & Adjust“. Potrebno je isključiti deaktivacijske gumbe na dnu stranice.

 

Push-reklame

S Vašim pristankom prikazujemo Vam, tzv. Push- obavijesti, putem našega MSP servisa (Mobile Support Platform) za slanje Push obavijesti (obavijesti na Vašem mobilnom uređaju, koje se prikazuju bez otvaranja naše aplikacije kao i na lock screenu, Home-Screen kao i kod rada drugih aplikacija). Jednim klikom na Push obavijest se naša aplikacija, ukoliko već nije, otvara i odgovarajuća se obavijest prikazuje.

 

Navedeni podaci se ni u kojem slučaju ne upotrebljavaju kako bi Vas se identificiralo. Ne stvaraju se niti korisnički profili s Vašim osobnim podacima. 

 

Ako ne želite slanje Push obavijesti, možete navedenom u svakom trenutku s budućim učinkom prigovoriti na način da u izborniku „Postavke/Push notifications“ i uklonite uključenu opciju slanja push obavijesti.

 

Naše Push obavijesti ćete zaprimati samo ako date svoju privolu. Ako ne želite više zaprimati od nas Push obavijesti, onda svoju privolu možete opozvati, npr. na način da onemogućite

 

 • Općenito u postavkama sustava slanje push obavijesti na Vašem mobilnom uređaju ili
 • U pregledniku „Push obavijesti“ u našoj Android ili iPhone aplikaciji.

 

Primatelji/ kategorije primatelja:

Prikupljene informacije od Google Analytics-a o Vašem korištenju aplikacije se prenose u pravilu na server  od  Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043 u SAD-u i tamo se pohranjuju. Vaša IP-adresa se ni u kojem slučaju ne povezuje s ostalim podacima od Google-a. Podaci koji su prikupljeni od strane društva adjust GmbH o Vašem korištenju se prenose na server društva adjust GmbH, Saarbrücker Str. 38a, 10405 Berlin, i tamo se pohranjuju.

 

Vrijeme pohranjivanja/ kriteriji za određivanje vremena pohranjivanja:

Nakon anonimiziranja Vaših osobnih podataka, više nije moguće iste povezati s Vama. Podaci koji su statistički prikazani, brišu se u Google Analytics-u, u softveru adjusta nakon 26 mjeseci. Izvještaji koji su napravljeni temeljem Google Analytics-a i adjusta ne sadrže više ikakve osobne podatke. 

 

Mogućnosti prigovora-/ Opt-Out

 

Ako ne želite tracking, možete svim gore navedenim ili pojedinim mjerama trackinga prigovoriti s budućim učinkom na način da :

 • za Google Analytics: deaktivacijom odgovarajuće funkcije u izborniku „ Pravne odredbe /Google Analytics & Adjust “ da uklonite kvačicu sa izbornika pod „Pošalji podatke
 • Za adjust: deaktivacijom odgovarajuće funkcije „Prilagodi: pošalji podatke“ u izborniku “Pravne odredbe/ Google Analytics & Adjust“ da uklonite kvačicu sa izbornika pod „Prilagodi: pošalji podatke“.

 

6. Ostale funkcije

6.1 Web stranice, koje možete preko In-App- Browsera otvoriti

Ako preko naše aplikacije ostale funkcije vršite (npr. logiranje na Vaš korisnički račun, stvaranje popisa proizvoda za kupnju) ili izaberete posebne ponude (npr. pod preglednikom „Lidl-kuhinja“), dospijet ćete preko In-App-Browsera (iOS: Safari/ Android: Chrome) na odgovarajuću web stranicu ili na tamo povezane web stranice partnera. Naša ponuda u vezi aplikacije i naši on-line sadržaji koji se mogu pokrenuti putem In-APP-Browsera sadrže eventualno i linkove na druge web stranice.

 

Ako preko In-App-Browser otvorite druge web stranice (npr. preko poveznica), Vaši osobni podaci se  na tim web stranicama obrađuju različito u odnosu na ove odredbe o zaštiti podataka. Ove odredbe o zaštiti podataka vrijede samo za našu aplikaciju. Molimo da obratite pozornost na odredbe o zaštiti podataka na povezanim web stranicama. Za strane sadržaje, koji su preko linkova stavljeni na raspolaganje za korištenje i koji su posebno označeni, ne preuzimamo odgovornost odnosno navedeni sadržaji nisu naši. Za nezakonite, netočne i nepotpune sadržaje kao i za štete, koje korištenjem ili nekorištenjem informacija nastaju, odgovara isljučivo vlasnik web stranice.

 

7. Primatelji izvan EU

Ukoliko prenosimo podatke primateljima u tzv. „trećim zemljama“ (koje imaju sjedište izvan Europskog gospodarskog prostora), utoliko to proizlazi iz odredbi o primateljima / kategorijama primatelja u okviru opisa pojedine obrade podataka. Za određene tzv. „treće zemlje“ je Europska komisija donijela odluku tzv. odluke o primjerenosti kojom je potvrdila postojanje  standarda zaštite osobnih podataka, koji je usporediv sa razinom zaštite osobnih podataka u Europskom gospodarskom prostoru. Popis takvih zemalja možete pronaći na sljedećem linku: http://ec.europa.eu/justice/data-protection/international-transfers/adequacy/index_en.html. U slučaju da u nekoj zemlji ne postoji usporedivi standard zaštite osobnih podataka, obratit ćemo posebnu pažnju na to da je zaštita podataka osigurana primjenom drugih mjera. Navedeno je primjerice moguće primjenom obvezujućih korporativnih pravila, standardnim ugovornim klauzulama Europske komisije za zaštitu osobnih podataka, certifikatima ili priznatim kodeksima postupanja. Molim obratite se našem Službeniku za zaštitu podataka (kontakt podaci u nastavku), ako želite dobiti više informacija na ovu temu

 

8. Prava ispitanika

8.1 Pregled

Pored prava na povlačenje privole, u slučaju ispunjenja pojedinih zakonskih pretpostavki dodatno imate sljedeća prava:

 • Pravo na pristup spremljenim osobnim podacima sukladno čl. 15. Opće uredbe o zaštiti podataka;
 • Pravo na ispravak netočnih ili na dopunu nepotpunih podataka sukladno čl. 16. Opće uredbe o zaštiti podataka;
 • Pravo na brisanje spremljenih podataka sukladno čl. 17. Opće uredbe o zaštiti podataka;
 • Pravo na ograničavanje obrade Vaših podataka sukladno čl. 18. Opće uredbe o zaštiti podataka;
 • Pravo na prijenos podataka sukladno čl. 20. Opće uredbe o zaštiti podataka.
 • Prav na prigovor sukladno čl. 21. Opće uredbe o zaštiti podataka.

8.2 Pravo pristupa sukladno čl. 15. Opće uredbe o zaštiti podataka

Imate pravo prema čl. 15. st. 1. Opće uredbe o zaštiti podataka na nenaplatnu obavijest o spremljenim osobnim podacima. Navedeno obuhvaća posebno:

 • svrhe za koje se obrađuju osobni podaci;
 • kategoriji osobnih podataka koji se obrađuju;
 • primatelji, odnosno kategorije primatelja kojima se osobni podaci koji se odnose na Vas dani na raspolaganje ili se daju još uvijek na raspolaganje;
 • planirano trajanje pohranjivanja osobnih podataka koji se odnose na Vas, u slučaju da nisu moguće konkretne informacije, onda kriteriji na koji način se utvrđuje vrijeme pohranjivanja;
 • pravo na ispravak ili brisanje Vaših osobnih podataka, pravo na ograničavanje obrade od voditelja obrade ili pravo na prigovor protiv obrade;
 • pravo prigovora nadzornom tijelu;
 • sve raspoložive informacije o izvoru podataka, ako osobni podaci nisu prikupljeni od ispitanika;
 • postojanju automatiziranog donošenja odluka, što uključuje izradu profila iz članka 22. stavaka 1. i 4. Opće uredbe o zaštiti podataka te, barem u tim slučajevima, smislenim informacijama o tome o kojoj je logici riječ, kao i važnosti i predviđenim posljedicama takve obrade za ispitanika.

Ako se osobni podaci prenose u treću zemlju ili međunarodnu organizaciju, imate pravo biti informirani o odgovarajućim zaštitnim mjerama u skladu s člankom 46. Opće uredbe o zaštiti podataka koje se odnose na prijenos.

8.3 Pravo na ispravak sukladno čl. 16. Opće uredbe o zaštiti podataka

Imate pravo bez nepotrebnog odgađanja od nas ishoditi ispravak netočnih osobnih podataka koji se odnose na Vas. Uzimajući u obzir svrhe obrade, imate pravo dopuniti nepotpune osobne podatke, među ostalim i davanjem dodatne izjave.

8.4 Pravo na brisanje sukladno čl. 17. Opće uredbe o zaštiti podataka

Imate pravo od nas ishoditi brisanje osobnih podataka  koji se na Vas odnose bez nepotrebnog odgađanja  ako  je ispunjen jedan od sljedećih uvjeta:

 • osobni podaci više nisu nužni u odnosu na svrhe za koje su prikupljeni ili na drugi način obrađeni;
 • povučete privolu na kojoj se obrada temelji u skladu s čl. 6. st. 1. točkom a) ili čl. 9. st. 2. točkom a) Opće uredbe o zaštiti podataka i ako ne postoji druga pravna osnova za obradu;
 • uložite prigovor na obradu u skladu s čl. 21. st. 1. Opće uredbe o zaštiti podataka te ne postoje jači legitimni razlozi za obradu  ili ste uložili prigovor na obradu u skladu s čl. 21. st. 2. Opće uredbe o zaštiti podataka;
 • osobni podaci nezakonito su obrađeni;
 • osobni podaci moraju se brisati radi poštovanja pravne obveze;
 • osobni podaci prikupljeni su u vezi s ponudom usluga informacijskog društva iz članka 8. stavka 1. Opće uredbe o zaštiti podataka.

Ako smo osobne podatke objavili, a obvezni smo iste brisati, poduzimamo razumne mjere, uzimajući u obzir raspoložive tehnologije i troškove provedbe, kako bi informirali treće koji obrađuju osobne podatke da je ispitanik zatražio da se izbrišu sve poveznice do njih ili kopije ili rekonstrukcije tih osobnih podataka.  

8.5 Pravo na ograničenje obrade sukladno čl. 18. Opće uredbe o zaštiti podataka

Imate pravo od nas zahtijevati ograničenje obrade ako je ispunjen jedan od sljedećih uvjeta:

 • Osporavate točnost osobnih podataka;
 • Obrada je nezakonita te se protivite brisanju te umjesto toga tražite ograničenje uporabe osobnih podataka;
 • Voditelj obrade više ne treba osobne podatke za potrebe obrade, ali ih Vi kao ispitanik tražite radi postavljanja, ostvarivanja ili obrane pravnih zahtjeva;
 • Uložili ste prigovor na obradu temeljem čl. 21. st. 1. Opće uredbe o zaštiti podataka, a još nije utvrđeno nadilaze li legitimni razlozi voditelja obrade Vaše razloge.

8.6 Pravo na prijenos podataka sukladno čl. 20. Opće uredbe o zaštiti podataka

Imate  pravo zaprimiti osobne podatke koji se odnose na Vas, a koje ste nam pružili sami u strukturiranom, uobičajeno  upotrebljavanom  i strojno čitljivom  formatu te pravo prenijeti te podatke drugom voditelju obrade  bez ometanja s naše strane ako:

 • se obrade temelji na  privoli sukladno čl. 6. st. 1 točka a ili čl. 9. st. 2. točka a) Opće uredbe o zaštiti podataka  ili na ugovoru u skladu s čl. 6. st. 1. točkom b) Opće uredbe o zaštiti podataka   i
 • ako se obrada provodi automatiziranim putem.

Prilikom ostvarivanja Vaših prava na prenosivost podataka, imate pravo na izravni prijenos od jednog voditelja obrade drugome ako je navedeno tehnički izvedivo.

8.7 Pravo prigovora temeljem čl. 21. Opće uredbe o zaštiti podataka

Pod pretpostavkama iz čl. 21. st. 1. Opće uredbe o zaštiti podataka možete prigovoriti obradi podataka na temelju svoje posebne situacije.

 

Navedeno općenito pravo prigovora vrijedi za sve svrhe obrade koje su opisane u ovim odredbama o zaštiti podataka, koje se temelje na čl. 6. st. 1 točke f) Opće uredbe o zaštiti podataka. Za razliku od obrade podataka za potrebe izravnog marketinga i prava da se uloži prigovor na takvu obradu, prema Općoj uredbi o zaštiti podataka obvezni smo na provedbu općenitog prigovora obradi podataka, samo ako navedete razloge koji su od velikog značenja, npr. postoji moguća opasnost za život ili zdravlje. Pored navedenog, postoji mogućnost da se obratite Agenciji za zaštitu podataka ili Službeniku za zaštitu podataka koji je imenovan kod nas.

 

9. Ostvarivanje Vaših prava

Kod pitanja u vezi Lidl mobilne aplikacije ili radi ostvarivanja prava u vezi obrade Vaših podataka (prava ispitanika), možete se obratiti našoj službi za kupce na služba za kupac@lidl.hr odnosno Službeniku za zaštitu podataka na zastita_podataka@lidl.hr.

 

Pored navedenog, imate pravo prigovora nadležnom tijelu - Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

 

10. Ime i kontakt podaci voditelja obrade podataka te Službenika za zaštitu podataka

Ove odredbe o zaštiti podataka vrijede za obradu podataka od strane društva LIDL HRVATSKA d.o.o.k.d., Ulica kneza Ljudevita Posavskog 53, 10410 Velika Gorica („voditelj obrade“) i za Lidl mobilnu aplikaciju.

 

Službeniku za zaštitu podataka se možete obratiti putem e-maila na zastita_podataka@lidl.hr odnosno pisanim putem na gore navedenu adresu uz naznaku da je dopis upućen Službeniku za zaštitu osobnih podataka.