Vaš internet preglednik nije podržan.
Za ispravan prikaz web stranice koristite jedan od sljedećih internet preglednika.PažnjaMolimo vas ažurirajte svoj preglednik, ako nastavite s ovim internet preglednikom, vaše iskustvo pregledavanja web stranice neće biti zadovoljavajuće.
Banner

Zaštita osobnih podataka

Informacije o zaštiti podataka za Moj Lidl račun

Vrijedi od: Kolovoz 2023

Verzija: 1.5.1.


Moj Lidl račun je usluga (u nastavku teksta: „Moj Lidl račun" ili „usluga") društava Lidl grupe (u nastavku teksta: „ društva grupe“) kojom upravlja Lidl Stiftung & Co. KG, Stiftsbergstraße 1, 74167 Neckarsulm („Lidl Stiftung", „mi", „nas"). Moj Lidl račun zaštićen lozinkom omogućuje pregled, pristup, upravljanje i uređivanje vaših podataka na središnjoj lokaciji (u daljnjem tekstu „Portal“). Nadalje, nudi vam i uslugu jedinstvene prijave (u daljnjem tekstu "SSO"), putem koje možete koristiti različite digitalne ponude grupe društava uz jednokratnu registraciju.


Društvo Lidl Stiftung obrađuje podatke potrebne za pružanje Usluge kao odgovorna strana u onoj mjeri u kojoj prikuplja, objedinjuje, procjenjuje i prenosi podatke drugim društvima Lidl grupe za obavljanje Usluge.


Popis sadrži samo relevantna i aktualna Lidl društva. U budućnosti na ovaj se popis mogu dodati i druga društva ako SB Lidl KG izravno ili neizravno ima udjele u tim društvima te ona sudjeluju u Usluzi. Prijenos podataka ograničen je na situacije u kojima dotično društvo Lidl zahtijeva Vaše podatke kako bi moglo ponuditi odgovarajuću ciljanu uslugu ili podržati nas kao pružatelja usluga u okviru Moj Lidl račun (pojedinosti potražite u nastavku).


Ove informacije o zaštiti podataka odnose se na aktivnosti obrade koje provodi društvo Lidl Stiftung kao voditelj obrade podataka. Za pitanja vezana za zaštitu podataka i ostvarivanjem prava ispitanika, slobodno nas kontaktirajte, primjerice ispunjavanjem kontakt obrasca na web stranici ovdje. Službeniku za zaštitu podataka društva Lidl Stiftung možete se obratiti na gore navedenu poštansku adresu.


SSO Vam omogućuje da nakon jednokratne registracije na internetsku uslugu društava grupe (npr. online trgovine, usluge click and collect, aplikacije itd., u daljnjem tekstu „ciljana usluga") koristite ovu ciljanu uslugu s istim korisničkim imenom i lozinkom, pod uvjetom da je SSO implementiran u odgovarajuću ciljanu uslugu.


Portal vam omogućuje pregled, pristup, upravljanje i prikaz informacija pohranjenih na vašem Moj Lidl račun na jednom središnjem mjestu, ako je Portal implementiran u dotičnu ciljanu uslugu. Usluga prikazuje matične podatke korisnika i informacije opisane u odjeljku 1 (O meni, Lidl Liddle Klub, povijest plaćanja).

1. Koje osobne podatke prikupljamo?

Registracija za Moj Lidl račun


Ako se registrirate za ciljanu uslugu, a da se prethodno niste registrirali za neku drugu ciljanu uslugu te postavljate Moj Lidl račun prvi puta, u sklopu postupka registracije tražimo barem Vašu e-mail adresu i lozinku. Ovisno o ciljanoj usluzi, prikupljaju se i dodatni glavni podaci o korisniku: ime, prezime, datum rođenja, broj mobitela i preferirana Lidl trgovina. Kao neobavezan podatak, možete navesti način oslovljavanja, spol i adresu (ulica, kućni broj, poštanski broj, grad i država). U informacijama o zaštiti podataka odgovarajuće ciljane usluge možete saznati koji se podaci koje prikupljamo prosljeđuju odgovarajućoj ciljanoj usluzi. Kada se registrirate za novu ciljanu uslugu s postojećim Moj Lidl računom, tražit ćemo samo gore navedene glavne podatke o korisnicima koje niste dali ranije i koji su potrebni za korištenje ove ciljane usluge.


Također prikupljamo podatke kao što su: Vaša IP adresa, Vaši pokreti mišem, trajanje Vaše posjete web-stranici za registraciju Moj Lidl računa, internetski identifikatori kao što su ID broj uređaja, detalji preglednika, odnosno naziv i verzija preglednika, naziv i verzija operativnog sustava uređaja na kojem je preglednik instaliran i mrežni podaci o lokaciji Vašeg uređaja prilikom prijave.


Osim toga, pohranjujemo i obrađujemo određene podatke u takozvanim log datotekama ako ste posjećivali stranicu za registraciju. Odnosno, log datoteka pruža informacije o datumu i vremenu pokušaja registracije/prijave te je li registracija/prijava bila uspješna, kao i informacije o navedenoj adresi elektroničke pošte i IP adresi.


Korištenje funkcije ‘’O meni’’


Ako na portalu Moj Lidl račun dobrovoljno unesete određene podatke o svojim osobnim prilikama i interesima te datum rođenje vašeg djeteta u rubriku „O meni", te ćemo podatke također pohraniti kako biste ih mogli pregledati.


Povezivanje s Lidl Liddle Klubom


Ako ste se registrirali i u naš Liddle klub, pohranjujemo informacije o danim pogodnostima i to prikazujemo na Portalu.


Povijest plaćanja


Osim gore navedenih podataka, od ciljane usluge koju koristite možemo primati podatke o načinima plaćanja koji su tamo pohranjeni te o povijesti Vaših kupnji i narudžbi. Te podatke možete vidjeti na Portalu. Možete saznati koji ciljani servisi prenose svoju povijest plaćanja na Moj Lidl račun u informacijama o zaštiti podataka dotičnog ciljanog servisa.


Analiza ponašanja korisnika/kolačići (cookies)


Lidl Stiftung & Co. KG, Stiftbergstraße 1, 74167 Neckarsulm, Njemačka, voditelj je obrade podataka u vezi s upotrebom kolačića i drugih sličnih tehnologija za obradu podataka o korištenju na web stranici Moj Lidl Račun accounts.lidl.com i na Portalu.


Kada se kolačići i slične tehnologije koriste za obradu podataka o korištenju (osobito lokalne pohrane), datoteke se pohranjuju lokalno na vaš krajnji uređaj (prijenosno računalo, tablet, pametni telefon ili slično) kada koristite našu Uslugu. Ove datoteke ne uzrokuju nikakvu štetu vašem krajnjem uređaju i ne sadrže nikakve viruse, trojance ili druge zlonamjerne programe. U njima se pohranjuju informacije u vezi s krajnjim uređajima koje koristite i radnjama koje poduzimate kada ih koristite. Međutim, to ne znači da dobivamo izravna saznanja o vašem identitetu. Kolačići šalju različite informacije, npr. IP adresu vašeg uređaja, web poslužitelju.


Ovdje možete pronaći pregled kolačića koji se koriste zajedno s odgovarajućim svrhama obrade, razdobljima pohrane i svim integriranim pružateljima trećih strana (bez kolačića za praktične i marketinške svrhe koji su također tamo navedeni).


Služba za kupce


Kada se obratite Lidlovoj Službi za kupce, djelatnici Službe mogu pristupiti informacijama s Vašeg Moj Lidl računa kako bi Vam što učinkovitije pružili pomoć.

2. U koje svrhe i na kojoj pravnoj osnovi obrađujemo Vaše osobne podatke?

Svrha registracije, prijava i upravljanje računom


Kako bismo Vaše korisničko iskustvo učinili što praktičnijim, Vaše osobne podatke na Moj Lidl računu obrađujemo na način da Vam omogućujemo da izbjegnete ponovni unos osobnih podataka za korištenje usluge.


Od sada se Vaš Moj Lidl račun može koristiti za sve povezane ciljane usluge bez potrebe za zasebnom, potpunom registracijom ili ponovnim unosom detaljnih korisničkih podataka svaki puta, kako je predviđeno i utvrđeno u uvjetima korištenja.


Stoga je pravna osnova za obradu podataka čl. 6. st. 1. točka b) Opće uredbe o zaštiti podataka, odnosno dajete nam podatke na temelju međusobnog ugovornog odnosa.


To se također odnosi na sve dodatne osobne podatke koje primimo od ciljanih usluga u vezi s korištenjem Vašeg Moj Lidl računa.


Ako dobrovoljno pohranite određene podatke o Vašim osobnim prilikama i interesima u odjeljku „O meni", mi ćemo i te podatke pohraniti kako biste ih mogli pregledati u Vašem Moj Lidl računu, kako je navedeno u uvjetima korištenja. Dakle, ovdje je također pravna osnova čl. 6. st. 1. točka b) Opće uredbe o zaštiti podataka.


Svrha zaštite Vašeg korisničkog profila


U okviru registracije i/ili prijave koristimo program Google reCaptcha, uslugu koju pruža Google. Naš je legitimni interes ovdje zaštita Vaših podataka i naših sustava. U tu se svrhu koristi analiza različitih informacija kako bi se utvrdilo vrši li unos podataka čovjek ili automatizirani program. Ova analiza počinje automatski čim otvorite web-stranicu za registraciju na Moj Lidl račun. U svrhu analize program Google reCaptcha procjenjuje različite podatke (primjerice, IP adresu, vrijeme koje ste proveli na stranici ili pokrete miša koje je napravio korisnik). Prikupljeni podaci prenose se Google poslužitelju u SAD-u i tamo se obrađuju. Prikupljanje i analiza ne omogućuju ni nama, a ni Googleu Vašu identifikaciju. Odnosno, Google neće povezati podatke s Vašim osobnim podacima. Više informacija o programu Google reCaptcha možete pronaći na poveznici https://policies.google.com/privacy?hl=hr ili https://policies.google.com/terms?hl=hr. Pravna osnova za navedeno je čl. 6 st. 1. točka f) Opće uredbe o zaštiti podataka.


Svrha obrade Vaših tehničkih podataka za sprečavanja zloporabe


Koristimo Vašu IP adresu te gore navedene online identifikatore, log datoteke i Vašu mrežnu lokaciju kako bismo spriječili zloporabu te spriječili i otkrili bilo kakva kršenja sigurnosti i druge zabranjene ili nezakonite aktivnosti. Primjerice, ako se prijavite s novog/nepoznatog uređaja, možemo Vas obavijestiti o takvom pokušaju prijave. Obrada ovih podataka temelji se na našem legitimnom interesu za praćenje i poboljšanje informacijske sigurnosti naše usluge (članak 6. st 1. točka f) Opće uredbe o zaštiti podataka).


Svrha pregledavanja i upravljanja podacima na Portalu


SSO Vam omogućuje da imate identitet na više portala koji povezane ciljane usluge prepoznaju i verificiraju. Na taj način Vaše glavne podatke i informacije iz odjeljaka „O meni" i „Lidl Liddle klub" spomenutih u prvom dijelu također možete vidjeti iz povezanih ciljanih usluga na Portalu te se mogu koristiti za odgovarajuće ciljane usluge u okviru onoga što je potrebno za dotičnu svrhu. Portal Vam omogućuje da jednostavno i centralizirano upravljate podacima koje ste tamo pohranili, kao i svojim Moj Lidl računom. Na primjer, možete ispraviti i djelomično izbrisati svoje glavne podatke, promijeniti lozinku i vidjeti neke informacije o svojim kupnjama koje ste obavili i narudžbama koje ste dali putem odgovarajućih ciljanih usluga. Osim toga, Portal Vam nudi mogućnost korištenja pohranjenih podataka prilikom korištenja odgovarajuće ciljane usluge. Primjerice, tijekom postupka naplate u Lidl online trgovini, možete automatski koristiti svoju adresu pohranjenu na Portalu bez da je ponovno unosite.


Svrha obrade odjeljka „O meni" je utvrditi Vaš interes za proizvode i optimizirati našu online ponudu


Ako dobrovoljno pohranite određene podatke o Vašim osobnim prilikama i interesima u odjeljku „O meni", i te ćemo podatke prikazati na vašem Moj Lidl računu kako biste ih mogli pregledati.


Ako ste se registrirali za korištenje usluge Lidl Plus, koristiti ćemo i Vaše podatke iz odjeljka „O meni" u svrhu personaliziranog ciljanog oglašavanja u sklopu usluge Lidl Plus, kako je predviđeno ugovorom o korištenju usluge Lidl Plus. Stoga je pravna osnova za obradu podataka čl. 6. st. 1. točka b) Opće uredbe o zaštiti podataka, odnosno dajete nam podatke na temelju međusobnog ugovornog odnosa za korištenje Lidl Plusa.


Svrha obrade zahtjeva kupaca


Ako se obratite našoj Službi za kupce radi rješavanja bilo kakvih problema s ovim dijelom Moj Lidl računa, za obradu Vašeg zahtjeva koristit ćemo Vaše podatke koji su tamo pohranjeni. Pravna osnova za to je čl. 6. st. 1. točka b) Opće uredbe o zaštiti podataka budući da je obrada nužna za pružanje ugovorene Usluge ili za obnovu nekog ugovornog uvjeta u skladu s ugovorom o korištenju.


Ako se obratite Lidlovoj Službi za kupce u vezi s nedoumicama povezanima s ciljanim uslugama, Vaše podatke pohranjene na Moj Lidl računu dat ćemo odgovarajućoj ciljanoj usluzi kako bi oni što učinkovitije riješili Vaš problem. Pravna osnova za to je čl. 6. st. 1. točka b) Opće uredbe o zaštiti podataka, odnosno time ispunjavamo obveze iz našeg ugovora s Vama.


Korištenje kolačića


Korištenje kolačića i drugih tehnologija za obradu podataka o korištenju služi u sljedeće svrhe, ovisno o kategoriji kolačića ili druge tehnologije:


 • Tehnički potrebni: Ovo su kolačići i slične metode bez kojih ne možete koristiti naše usluge (na primjer, za ispravan prikaz naše web stranice, uključujući font i boju, za pružanje funkcija koje želite i za uzimanje u obzir vaših postavki, kao što su odabiri koje ste napravili o kolačićima i sličnim tehnologijama, za spremanje vaše registracije u području za prijavu itd.).
 • Statistički: Ove nam tehnike omogućuju prikupljanje anonimnih statistika korištenja naših usluga. To nam omogućuje, na primjer, da odredimo kako možemo još bolje prilagoditi našu web stranicu navikama korisnika


Pravna osnova za korištenje tehnički potrebnih kolačića je čl. 6. st. 1. točka a) Opće uredbe o zaštiti podataka. Osim toga, imate mogućnost dobrovoljno pristati na korištenje "analitičkih kolačića" (i kasnije opozvati tu privolu). Detaljnije informacije u našim pravilima o kolačićima možete pronaći u Pravilima o zaštiti podataka.

3. Kome prosljeđujemo Vaše osobne podatke?

Prijenos operatorima ciljanih usluga


Ako koristite svoj Moj Lidl račun za korištenje ciljane usluge, Vaše ćemo podatke proslijediti operatoru dotične ciljane usluge u svrhu obrade kupoprodajnih ugovora ili drugih usluga koje su naručene putem ciljanih usluga u sklopu Moj Lidl računa. Oni će primiti one podatke koji su potrebni za pružanje naručene usluge u onoj mjeri u kojoj ste ih pohranili ili u kojoj su prikazani na Portalu ili one podatke koje je na portal prenijela druga ciljana usluga, tj. ovisno o ponudi:


 • provjera podataka za prijavu (e-mail adresa, lozinka, broj telefona ako je primjenjivo),
 • matični podaci (ime, adresa, datum rođenja),
 • pohranjeni načini plaćanja,
 • informacije o Vašem sudjelovanju u programu Lidl Liddle klub,
 • informacije pohranjene u odjeljku „O meni“ o Vašim osobnim prilikama i interesima.


Vaše glavne podatke kao kupca prosljeđujemo i onim društvima grupe koje ste kontaktirali zbog postavljanja upita Službi za kupce u vezi s ciljanim uslugama povezanim s Moj Lidl računom.


Prijenos pružateljima usluga


Osim toga, za obradu Vaših podataka koristimo pružatelje usluga. Društva koja djeluju u naše ime pomno su odabrana i ovlaštena pisanim putem. Obvezana su našim uputama i mi provodimo nadzor prije početka obrade podataka i redovito nakon toga. Navedena društva nikada ne upotrebljavaju Vaše podatke u vlastite svrhe. U tom smislu, Vaše podatke prosljeđujemo primateljima koji nam pružaju


 • prostor za pohranu podataka, sustave baza podataka ili slično,
 • usluge sprječavanja prijevara,
 • tehničku podršku i
 • marketinške savjete.


Isključujemo bilo kakav daljnji prijenos Vaših podataka trećim stranama.


Prijenos u treće zemlje


Ako osobne podatke prenosimo primateljima u trećim zemljama (zemljama izvan Europskog gospodarskog prostora), to možete vidjeti iz informacija o obradi podataka od strane naših pružatelja usluga opisanih u ovim informacijama o zaštiti podataka. Donošenjem odluka o primjerenosti, Europska komisija utvrdila je pruža li takva treća zemlja odgovarajuću razinu zaštite podataka. Točan popis zemalja s odlukom o primjerenosti možete pronaći ovdje: https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/international-dimension-data-protection/adequacy-decisions_en. Ako Europska komisija nije utvrdila odgovarajuću razinu zaštite u trećoj zemlji, pobrinut ćemo se da se odgovarajuća razina zaštite podataka osigura drugim mjerama, kao što su: obvezujuća interna pravila o zaštiti podataka, standardne ugovorne klauzule, mehanizmi certificiranja ili priznati kodeksi ponašanja. Ako želite detaljnije informacije, obratite se našem Službeniku za zaštitu podataka (vidi gore).

4. Kako osiguravamo povjerljivost Vaših osobnih podataka?

Kako bismo osigurali povjerljivost Vaših osobnih podataka, našim djelatnicima koji sudjeluju u obradi podataka zabranjeno je prikupljanje, obrada ili korištenje osobnih podataka bez ovlaštenja. Naši pomno odabrani zaposlenici, koji su upoznati s propisima o zaštiti podataka na početku svog radnog odnosa, ugovorom se obvezuju na čuvanje tajnosti podataka. Ova obveza traje i nakon prestanka radnog odnosa.

5. Koliko dugo pohranjujemo Vaše osobne podatke?

Općenito, Vaše podatke pohranjujemo sve dok ste registrirani korisnik Moj Lidl računa.


Ako ste se na ciljanu uslugu registrirali samo putem Moj Lidl računa, Vaši će podaci u skladu s tim biti izbrisani čim zatražite brisanje svog računa kod ciljane usluge. Međutim, ako ste se registrirali na nekoliko ciljanih usluga putem Moj Lidl računa, imajte na umu da će Vaš Moj Lidl račun i svi osobni podaci koje smo pohranili biti izbrisani tek nakon što se izbrišu sve ciljane usluge povezane s Moj Lidl računom. Razdoblja pohrane opisana u informacijama o zaštiti podataka ciljane usluge primjenjuju se u skladu s tim.


Obrada i pohrana podataka odgovornost je dotičnog operatora korištene usluge koji koristi podatke potrebne za pružanje usluge naručene u tu svrhu, a zatim ih arhivira u skladu sa zakonskim razdobljima zadržavanja (razdoblja zadržavanja opisana u informacijama o zaštiti podataka ciljane usluge primjenjuju se prema tome).

6. Koja prava imate u pogledu obrade Vaših podataka?

Na zahtjev pružit ćemo Vam informacije u skladu s člankom 15. Opće uredbe o zaštiti podataka (odnosno, pohranjene podatke o Vama, primatelju ili kategorijama primatelja kojima se podaci otkrivaju, svrsi pohrane itd.). Te ćemo informacije pružiti bez naknade. Osim toga, pod odgovarajućim zakonskim uvjetima imate pravo na ispravak netočnih podataka i na brisanje Vaših osobnih podataka, ograničenje njihove obrade i prijenos. Ujedno imate pravo podnijeti pritužbu nadležnom nadzornom tijelu.


U slučajevima kada se obrada podataka temelji na čl. 6. st. 1 točki f) Opće uredbe o zaštiti podataka ili se provodi u svrhu izravnog marketinga, imate pravo prigovoriti obradi.


Ako se obrada temelji na Vašoj privoli, imate pravo u bilo kojem trenutku opozvati privolu s budućim učinkom.

7. Nema obveze davanja podataka

Ako sami dajete ove podatke, niste obvezni pružiti gore navedene dobrovoljne informacije. Međutim, bez ovih podataka nismo u mogućnosti u potpunosti Vam pružiti uslugu Moj Lidl račun te Vam na temelju te usluge u potpunosti pružiti ciljane usluge. U Moj Lidl računu kao takva označena su samo neobavezna podatkovna polja.

8. Možemo li promijeniti informacije o zaštiti podataka?

Izmjena ovih informacija o zaštiti podataka može biti potrebna zbog promjena pravne situacije ili okolnosti obrade podataka u Moj Lidl računu. Ako se okolnosti ili opseg obrade Vaših osobnih podataka promijene, bit ćete obaviješteni o tome, a mi ćemo po potrebi zatražiti Vašu privolu.

Informacije o zaštiti podataka možete preuzeti u PDF verziji

Za pregled dokumenta u PDF-u potreban ti je Adobe Acrobat Reader.