Svrha komunikacije, identifikacija i zaštita Vašeg korisničkog profila

Podaci kupaca koji su prikupljeni u okviru registracije služe za komunikaciju s Vama te za svrstavanje Vaših kupovnih navika i korisničkog ponašanja Vašem korisničkom profilu.
Ako ste u okviru korištenja naše aplikacije odnosno u postavkama svog mobilnog uređaja dali privolu za takozvanu geolokalizaciju putem dijaloga „Dozvoliti ovlast“, ovu funkciju koristimo kako bismo Vam mogli ponuditi individualne usluge koje se odnose na Vašu aktualnu lokaciju.  Na taj način posebice u okviru funkcije „Pretraživanje trgovina“ obrađujemo Vašu lokaciju temeljem GPS-a i mreže kako bismo Vam mogli prikazati najbliže trgovine.  Podaci geolokalizacije se ne pohranjuju kod nas.

U okviru Vaše registracije tražimo između ostalog i Vaš datum rođenja (usporedi točku 1 gore). Preduvjet za Vaše sudjelovanje jest da imate najmanje 18 godina (usp. točku 2 uvjeta o sudjelovanju). Također, zbog zaštite mladih postoje dobne granice za promidžbu određenih proizvoda. Tako se primjerice promidžba alkoholnih pića ne smije upućivati djeci ili mlađima od 18 godina.  
Vašu adresu elektroničke pošte posebice koristimo da Vas zaštitimo od neovlaštenog pristupa trećih na način da Vam pošaljemo obavijest putem elektroničke pošte, primjerice, u slučaju pristupa preko drugog uređaja, tj. uređaja preko kojeg se još nije pristupilo aplikaciji Lidl Plus.

Predmetne obrade se provode temeljem zakonskih propisa koji nam dopuštaju obradu osobnih podataka ako je to potrebno za korištenje naše Usluge odnosno radi  ispunjavanja ugovora (čl. 6. st. 1. točka b. Opće uredbe o zaštiti podataka) i iz razloga što prevladava naš legitimni interes da korištenje aplikacije učinimo što lakšim i učinkovitijim (čl. 6. st. 1. točka f.) Opće uredbe o zaštiti podataka).

Ako nam putem obrasca za kontakt unutar aplikacije pošaljete upit, osobne podatke koje su navedene u tom obrascu, pohranjujemo i koristimo kako bismo što bolje obradili Vaš upit u Vašem interesu. Obrada Vaših podataka u toj obavijest provodi se temeljem čl. 6. st. 1. točke b.) Opće uredbe o zaštiti podataka.