Odredbe o zaštiti podataka za Lidl Plus

Stanje: siječanj 2021.

 

Zahvaljujemo na Vašem interesu za Lidl Plus. 

Lidl Plus je program vjernosti za kupce Lidl grupe (dalje u tekstu „Usluga“ ili „Lidl Plus“). Uslugu pruža društvo Lidl Stiftung & Co. KG, Stiftsbergstraße 1, 74167 Neckarsulm  („Lidl Stiftung“ ili „mi“). Lidl Stiftung obrađuje podatke koji su potrebni za svrhu pružanja Usluge s obzirom da prikuplja, objedinjuje, analizira podatke za provedbu Usluge te ih prenosi ostalim društvima Lidl grupe. U Lidl grupu spadaju različita društva koja su pojedinačno nabrojana ovdje („grupa Lidl“).

 

Popis sadrži trenutno aktualna društva grupe Lidl. Ubuduće se tom popisu mogu pridodati i druga društva, ako ta društva sudjeluju u ponudi Lidl Plus i društvo SB Lidl KG u navedenom društvu neposredno ili posredno drži udjele.

 

Ako ta društva Lidla dobiju podatke preko Lidl plusa i ako Vas obavještavaju o aktualnim ponudama i akcijama Lidla, tada su navedena društva voditelji obrade u smislu odredaba o zaštiti podataka.

 

Ova Pravila zaštite podataka primjenjuju se na aktivnosti obrade koje Lidl Stiftung obavlja kao voditelj obrade podataka.  Službeniku za zaštitu podataka društva Lidl Stiftung se možete obratiti na gore navedenu poštansku adresu kao i na: zastitapodataka@lidlplus.hr.

 

Usluga je namijenjena potrošačima (dalje u tekstu „Korisnici“ ili „Vi“) koji od društva Lidl Stiftung žele dobivati personalizirane informacije o ponudama i akcijama Lidl Plusa, te o ponudama, proizvodima i uslugama odabranih partnera i društva grupe Lidl, koje u najvećoj mogućoj mjeri odgovaraju vašim interesima i povijesti vaše kupnje.

 

Pomoću Lidl Plus koristit ćete raznolike usluge koje su skrojene za Vas. One između ostalog sadrže ponude koje su specijalno prilagođene Vašim potrebama i željama, sudjelovanje u nagradnim igrama te akcijama sniženja cijena i posebnim akcijama. Ovisno o tome gdje i u kojoj mjeri koristite uslugu, Lidl Stiftung prosljeđuje vaše podatke određenim Lidlovim društvima kako bi vam mogli pružiti odgovarajuću uslugu.

1. Koje podatke o Vama prikupljamo i koje komunikacijske kanale koristimo u tu svrhu?

Registracija za program Lidl Plus

 

U okviru registracije prikupljamo sljedeće podatke o kupcima:ime, prezime, datum rođenja, adresu elektroničke pošte, broj mobilnog telefona i preferiranu trgovinu. Opcionalno se mogu navesti način oslovljavanja, spol i adresa (ulica, kućni broj, poštanski broj, grad i zemlja). Radi određivanja preferirane trgovine, može se koristiti i funkcija geolokalizacije Vašeg mobilnog uređaja.

 

Podaci iz My Lidl

 

Ako ste dobrovoljno dali određene podatke o svojim okolnostima i interesima na svom My Lidl računu, mi ih također prikupljamo u okviru Lidl Plus-a.

 

Posjeti trgovini

 

Ako se prilikom Vaše posjete trgovini identificirate na blagajni, obrađujemo podatke o trgovini koju ste posjetili, o proizvodima koje ste kupili prema vrsti, količini i cijeni, o kuponima koje ste iskoristili, o ukupnom iznosu računa i o trenutku plaćanja te o vrsti sredstva plaćanja. Povezujemo Vašu kupnju s Vašim korisničkim računom kako bismo ostvarili svrhe navedene pod brojem 2, odnosno kako bismo Vam mogli ponuditi ponude prilagođene Vašim preferencijama i interesima, kao i sudjelovanje u posebnim ponudama.     

 

Na blagajni se možete identificirati pomoću digitalne kartice za kupce.

 

Služba za kupce

 

Kad kontaktirate našu Službu za kupce bilo kojeg društva grupe Lidl, koristimo podatke koje navodite pri tome.

 

Korištenje aplikacije

 

Kod korištenja aplikacije prikupljamo informacije o trgovini u kojoj kupujete. Uz to prikupljamo informacije o svim sadržajima koje ste gledali u aplikaciji, poput kupona koje ste pogledali i aktivirali, artiklima koje ste gledali, Vašim postavkama o primanju obavijesti, sudjelovanju u nagradnim igrama te o Vašoj odabranoj glavnoj trgovini. Također prikupljamo informacije o vašoj interakciji s aplikacijom, poput posjećenih odjeljaka, zaslona koji se vide tijekom svake sesije, broja klikova i pomicanja (scroll).

Osim toga obrađujemo Vaš korisnički broj (Loyalty ID), informacije o korištenoj verziji operativnog sustava, oznaci uređaja, jeziku sustava i odabranoj zemlji te o verziji aplikacije koju koristite.

Vaši podaci za prijavu se prikupljaju i koriste za provedbu prijave. Vaši podaci za prijavu se u kriptiranom obliku pohranjuju u aplikaciji sve dok se ne odjavite s Vašeg računa, kako se ne biste morali iznova prijavljivati kod svakog korištenja aplikacije.

Digitalni računi se mogu pohraniti na uređaju ili proslijediti izravno putem Messengera, ako aplikaciji dozvolite pristup svojim fotografijama/medijima. Kamera Vašeg mobilnog uređaja se može koristiti za skeniranje QR kupona, ako navedeno podesite.

U okviru aplikacije provodimo ankete u aplikaciji i putem toga prikupljamo informacije o Vašim kupovnim navikama, Vašem korištenju aplikacije te osobnim okolnostima i interesima.

 

Newsletteri ostalih pružatelja usluga

 

Također, ako ste dali pristanak za primanje newslettera bilo koje usluge opisane prethodno, a koju pružaju društva grupe Lidl, od navedenih društava možemo prikupljati informacije o vašem korisničkom ponašanju vezanom za newsletttere, uključujući informacije o vremenu otvaranja newslettera, veza (linkova) ili stavki na koje ste kliknuli, te trajanju i učestalosti korištenja.

 

Analiza ponašanja korisnika / kolačići

 

Pri korištenju ove aplikacije koristimo grupiranje korisničkih profila u svrhu statističke analize i oblikovanja sukladno potrebama, te ih, ako je moguće, dodjeljujemo Vama odnosno Vašoj adresi elektroničke pošte odnosno broju kupca. Te podatke prikupljamo i koristimo samo ako ste dali privolu za naše postupke praćenja (v. i pod točkom 2 ovih odredaba o zaštiti podataka). To obuhvaća i sljedeće usluge odnosno usluge praćenja od strane pružatelje usluga: 

 

Adjust

 

Aplikacija Lidl Plus koristi alat za analizu adjust koji je proizvod društva Adjust GmbH. Kada instalirate aplikaciju Lidl Plus, adjust između ostalog pohranjuje podatke o instalaciji i događajima Vaše aplikacije Lidl Plus (npr. korištenje aplikacije ili interakcije na računu kupca). Na taj način možemo razumjeti kako se odvija Vaša interakcija s našom aplikacijom. Osim toga, time možemo analizirati i poboljšati naše mobilne promidžbene kampanje. Za ovu analizu adjust koristi IDFA (Identifier for Advertising = promidžbeni identifikator kod iOS uređaja) ili promidžbeni ID za Android uređaje, IP/ MAC adresu, HTTP header te otisak prstiju Vašeg uređaja (dodatno: vrijeme pristupa, zemlju, jezik, lokalne postavke, operativni sustav i verziju te verziju aplikacije). Također, korisničke informacije o uređaju i promidžbenim aktivnostima, te aplikacija i event token. Obrada tih podataka odvija se isključivo u pseudonimiziranom obliku. IDFA i promidžbeni ID za Android uređaje možete u svakom trenutku resetirati ili deaktivirati.

 

Adjust uz gore navedeno te podatke prosljeđuje našim pružateljima usluga Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA („Google“) i Facebook, Inc., 1 Hacker Way, Menlo Park, CA 94025 („Facebook“). Pod uvjetom da Google i Facebook temeljem tih podataka mogu izvršiti identificiranje, informacije o promidžbenoj kampanji temeljem koje ste dospjeli u App Store/Google Play  i na koji način ste tamo djelovali (posebice jeste li preuzeli aplikaciju ili je to primjerice bilo prekinuto i slične informacije) mogu slati na adjust. Adjust od tih informacija izrađuje anonimne statistike kako bismo mogli razumjeti uspjeh pojedinih promidžbenih kampanja.

 

Google Firebase

 

U ovoj aplikaciji se koriste A/B Testing, Analytics, Cloud Messaging, Crashlytics, Dynamic Links, In-App Messaging, Performance, Predictions i Remote Config, usluge analize Googlea ("Firebase"), koja se između ostalog koristi za analizu korištenja aplikacije. Kada instalirate aplikaciju Lidl Plus, Firebase obrađuje kada i koliko dugo se koristi aplikacija, koje stranice aplikacije se pozivaju, koje funkcije su odabrane i koji sadržaji su prikazani.  Na taj način možemo razumjeti kako se odvija Vaša interakcija s našom aplikacijom. Osim toga, temeljem Vašeg korisničkog ponašanja možemo neprestano poboljšavati aplikaciju i staviti Vam na raspolaganje relevantnije ponude/usluge. Uz to možemo paralelno provoditi više testiranja aplikacije i temeljem podataka razvijati ostale aplikacije.

Za ovu analizu Firebase od trenutku završetka registracije koristi Vaš broj kupca. Ostale informacije o zaštiti podataka u vezi s Google Firebase možete pronaći na web stranici Google Firebase.

 

Salesforce

 

Ako u našoj aplikaciji koristite sekciju “FAQ”, u tu svrhu naš pružatelj usluga salesforce.com Germany GmbH, Erika-Mann-Str. 31 , 80636 München („Salesforce“) koristi kolačiće. Kolačići su male tekstualne datoteke koje se pohranjuju na Vašem uređaju kada koristite sekciju „FAQ.“ Salesforce koristi dvije vrste kolačića: tehnički nužne bez kojih je funkcionalnost tih sekcija ograničena te analitičke kolačiće.

 

Tehnički nužni kolačići:

 

Sljedeći nužni kolačići pomažu da sekcija „FAQ“ u aplikaciji bude upotrebljiva. Navedena sekcija ne može dobro funkcionirati bez tih kolačića.

 

Naziv

Pružatelj

Svrha

Istek

Vrsta

renderCtx

 

Salesforce

Koristi se kako bi se pružile tražene stranice i sadržaji temeljem   navigacije nekog korisnika.

 

Privremeni kolačići. Oni se automatski brišu po napuštanju sekcije.

HTTP kolačić

 

pctrk

Salesforce

Koristi se za praćenje broja pregleda sekcije.

 

Privremeni kolačići. Oni se automatski brišu po napuštanju sekcije.

HTTP kolačić

 

force-stream

Salesforce

Koristi se za prosljeđivanje upita sa poslužitelja za tzv. „sticky sessions“ unutar infrastrukture Salesforcea.

 

3 sata

HTTP kolačić

 

sfdc-stream

Salesforce

Koristi se za prosljeđivanje upita sa servera za tzv. „sticky sessions“ unutar infrastrukture Salesforcea.

 

3 sata

HTTP kolačić

 

force-proxy-stream

Salesforce

Koristi se kako bi se osiguralo da korisnički zahtjevi dolaze putem Proxy na iste domaćine.

 

3 sata

HTTP kolačić

 

 

Analitički kolačići:

 

Ovi analitički kolačići omogućuju našem pružatelju usluga izradu statistika radi korištenja sekcije „FAQ“ u svrhu njihovog oblikovanja u skladu s potrebama. 

 

Naziv

Ponuđač

Svrha

Istek

Vrsta

BrowserId

Salesforce

Koristi se kako bi se interno analizirale sesije/posjeti preglednika.

1 godina

HTTP kolačić

 

Salesforce kolačići ne pohranjuju informacije koje direktno identificiraju neku osobu, no temelje se na jasnoj identifikaciji Vašeg uređaja (uključujući ostale tehničke detalje poput IP adrese, operativnog sustava, pružatelja internetskih usluga itd.). Obrada svih podataka u okviru korištenja sekcije „FAQ“ u aplikaciji odvija se na poslužiteljima društva Salesforce unutar Europske unije.

 

Opt-out

 

Ako želite povući svoju privolu za praćenje tijekom korištenja programa Lidl Plus, to možete učiniti u svakom trenutku s budućim učinkom na način da po završenoj registraciji, putem opt-out u aplikaciji pod „Više“ -> „Pravne informacije“ odaberete -> „Dijeljenje podataka u Lidl Plusu“.

 

Google Maps


U slučaju da upotrebljavate uređaj s operativnim sustavom Android, u ovoj ćete aplikaciji moći koristiti funkcije i sadržaj Google Mapsa. Tako se interaktivne karte mogu prikazati izravno u aplikaciji i imate mogućnost upotrebe funkcije karte za pronalaženje npr. Lidl trgovina u vašem području.

 

Da biste koristili funkcije Google Mapsa, potrebno je obraditi vašu IP adresu u okviru internetske komunikacije. To se obično obrađuje na Googleovom poslužitelju u SAD-u. Nemamo utjecaja na konkretnu obradu podataka putem Google Mapsa. Daljnje informacije o svrsi i opsegu obrade podataka putem Google Mapsa mogu se naći u pravilima privatnosti davatelja usluga. Tamo ćete pronaći i daljnje informacije o svojim pravima i postavkama za zaštitu vaše privatnosti. Adresa i pravila o privatnosti davatelja usluge Google Maps: Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ireland, https://www.google.com/policies/privacy. Dodatni uvjeti korištenja za Google Maps / Google Earth možete pronaći na https://maps.google.com/help/terms_maps.html.

 

Apple Maps

 

Za korisnike uređaja s iOS operativnim sustavom, ova aplikacija koristi aplikacije Apple Maps. Te su aplikacije ključne za funkcionalnost i cjelovito pružanje funkcije karte kako bi se pronašlo npr. Lidl trgovine u vašem području. Da biste koristili funkcije Apple Mapsa, potrebno je obraditi vašu IP adresu u okviru internetske komunikacije. To se obično obrađuje na Apple poslužitelju u SAD-u. Nemamo utjecaja na konkretnu obradu podataka od strane Applea. Daljnje informacije o svrsi i opsegu obrade podataka od strane tvrtke Apple mogu se naći u pravilima privatnosti davatelja usluga. Tamo ćete pronaći i daljnje informacije o svojim pravima i postavkama za zaštitu vaše privatnosti. Adresa i pravila o privatnosti davatelja usluga Apple Maps: Apple Inc., One Apple Park Way, Cupertino, California. Uvjeti korištenja Apple Mapsa mogu se naći na https://www.apple.com/legal/internet-services/maps/terms-de.html. Appleova pravila o privatnosti mogu se naći na https://www.apple.com/legal/privacy/de-ww/.

 

Poveznice (linkovi) na druge web stranice i aplikacije

 

Naša aplikacija uključuje poveznice na druge web stranice i aplikacije kojima upravlja jedno od društava grupe Lidl. Kada kliknete na jedan od natpisa unutar aplikacije i / ili istaknute proizvode, bit ćete preusmjereni na web stranicu / aplikaciju ili u vašu odgovarajuću trgovinu aplikacija. Veze mogu također uključivati posebne tehnologije praćenja koje će omogućiti operaterima spomenutih web stranica / aplikacija da razumiju i mjere gdje je korisnik saznao o njima. Preporučujemo vam da pregledate odgovarajuću politiku privatnosti svake web stranice / aplikacije na koju ćete biti preusmjereni kako biste razumjeli koje će podatke o vama obrađivati operater. Kada vas preusmjeravamo na bilo koju od ovih web stranica / aplikacija, obrađujemo vaše osobne podatke kako bismo udovoljili vašem (tehničkom) zahtjevu za posjet odgovarajućoj aplikaciji ili web mjestu (članak 6. stavak 1. lit. b GDPR-a) i na temelju legitimnog interesa operatora provoditi oglašavanje (članak 6. stavak 1. lit f GDPR-a).

 

Newsletter/ push obavijesti/ SMS

 

Dodatno, prikupljamo informacije o Vašem korisničkom ponašanju u pogledu newslettera i ostalih informacija koje Vam eventualno šaljemo u obliku push obavijesti ili putem SMS-a, pohranjujemo ih, te ih, ukoliko je moguće, dodjeljujemo Vama odnosno Vašoj adresi elektroničke pošte odnosno broju kupca. Pri tome prikupljamo podatke o vremenu otvaranja i poveznice koje ste otvorili, odabrana područja, proizvode, vrijeme trajanje te učestalost korištenja.

Također, navedene podatke prikupljamo i koristimo samo ako ste za to dali privolu (vidi i pod točkom 2 ovih odredaba o zaštiti podataka).

 

Posebne kategorije osobnih podataka

 

U analizu Vaših gore prikazanih osobnih podataka ne ulaze posebne kategorije osobnih podataka u smislu čl. 9. st. 1. Opće uredbe o zaštiti podataka (kao što su informacije o Vašem zdravlju ili Vašoj vjerskoj pripadnosti).

2. U koje svrhe i temeljem koje pravne osnove obrađujemo Vaše podatke?

Podatke navedene pod točkom 1 prikupljamo kako bismo Vam mogli staviti na raspolaganje odgovarajuće usluge aplikacije Lidl plus. 

 

Svrha komunikacije, identifikacija i zaštita Vašeg korisničkog profila

 

Podaci kupaca koji su prikupljeni u okviru registracije služe za komunikaciju s Vama te za svrstavanje Vaših kupovnih navika i korisničkog ponašanja Vašem korisničkom profilu.

Ako ste u okviru korištenja naše aplikacije odnosno u postavkama svog mobilnog uređaja dali privolu za takozvanu geolokalizaciju putem dijaloga „Dozvoliti ovlast“, ovu funkciju koristimo kako bismo Vam mogli ponuditi individualne usluge koje se odnose na Vašu aktualnu lokaciju.  Na taj način posebice u okviru funkcije „Pretraživanje trgovina“ obrađujemo Vašu lokaciju temeljem GPS-a i mreže kako bismo Vam mogli prikazati najbliže trgovine.  Podaci geolokalizacije se ne pohranjuju kod nas. 

 

U okviru Vaše registracije tražimo između ostalog i Vaš datum rođenja (usporedi točku 1 gore). Preduvjet za Vaše sudjelovanje jest da imate najmanje 18 godina (usp. točku 2 uvjeta o sudjelovanju). Također, zbog zaštite mladih postoje dobne granice za promidžbu određenih proizvoda. Tako se primjerice promidžba alkoholnih pića ne smije upućivati djeci ili mlađima od 18 godina. 

Vašu adresu elektroničke pošte posebice koristimo da Vas zaštitimo od neovlaštenog pristupa trećih na način da Vam pošaljemo obavijest putem elektroničke pošte, primjerice, u slučaju pristupa preko drugog uređaja, tj. uređaja preko kojeg se još nije pristupilo aplikaciji Lidl Plus.

 

Predmetne obrade se provode temeljem zakonskih propisa koji nam dopuštaju obradu osobnih podataka ako je to potrebno za korištenje naše Usluge odnosno radi  ispunjavanja ugovora (čl. 6. st. 1. točka b. Opće uredbe o zaštiti podataka) i iz razloga što prevladava naš legitimni interes da korištenje aplikacije učinimo što lakšim i učinkovitijim (čl. 6. st. 1. točka f.) Opće uredbe o zaštiti podataka).

 

Ako nam putem obrasca za kontakt unutar aplikacije pošaljete upit, osobne podatke koje su navedene u tom obrascu, pohranjujemo i koristimo kako bismo što bolje obradili Vaš upit u Vašem interesu. Obrada Vaših podataka u toj obavijest provodi se temeljem čl. 6. st. 1. točke b.) Opće uredbe o zaštiti podataka.

 

Svrha optimizacije u distribucijskim područjima

 

Ako nam na raspolaganje stavite Vaše podatke o adresi, njih koristimo za identificiranje i optimizaciju naših distribucijskih područja za letke, te na taj način možemo ograničiti gubitke uslijed rasipanja letaka i  iskoristiti ciljaniju promidžbu. Navođenje adrese je dobrovoljno. Ti se podaci obrađuju temeljem našeg legitimnog interesa za optimizacijom prodajnih kanala (čl. 6. st. 1. točka f.) Opće uredbe o zaštiti podataka).

 

Svrha utvrđivanja Vaših interesa za proizvodima i optimizacije naše online ponude

 

Kako bismo Vam osigurali prednosti članstva Lidl Plus i dali Vam najbolje moguće individualne ponude te ciljano proveli ankete kupaca, želimo Vas pobliže upoznati. U tu svrhu prvo utvrđujemo koji proizvodi, akcije i usluge bi mogle biti za Vas zanimljive i relevantne.  Na taj način Vam možemo skrenuti pažnju na,  primjerice, akcije za Vaše omiljene proizvode, ponuditi Vam posebne cijene s pogodnostima i ciljano Vas obavještavati o atraktivnim ponudama u okviru posebnih promocija asortimana.

Iz tog razloga prikupljamo, obrađujemo i koristimo niz osobnih podataka o Vašim kupovnim navikama. 

 

Osobni podaci koje smo prikupili mogu biti prikladni za donošenje zaključka o Vašim interesima za određene proizvode. Tu spadaju svi podaci navedeni pod točkom 1.

Međutim, i temeljem drugih podataka koji su  gore navedeni, možemo donositi zaključke o Vašim potencijalnim interesima za određenim proizvodima. U tu svrhu utvrđujemo moguću povezanost između jednog ili više osobnih podataka i interesima za proizvode. Za utvrđivanje te povezanosti koristimo matematičko-statističke metode. U tu svrhu se Vaši osobni podaci uspoređuju s podacima ostalih kupaca. Temeljem te usporedbe možemo izvesti zaključke o tome koji bi ostali proizvodi i akcije za koje su se zanimali ostali kupci sa sličnim interesima mogli biti zanimljivi i za Vas. 

Te obrade se provode temeljem zakonske odredbe koja nam dopušta obradu osobnih podataka ako je to potrebno za korištenje naše Usluge odnosno ispunjavanje ugovora (čl. 6. st. 1. točka b. Opće uredbe o zaštiti podataka) i iz razloga što imamo legitiman interes da naše ponude što bolje prilagodimo Vašim interesima za proizvodima (čl. 6. st. 1. točka f). Opće uredbe o zaštiti podataka).

 

Ako ste dali odgovarajuću privolu, u ovaj profil mogu ulaziti i informacije koje smo izdvojili iz Vašeg uređaja. U tim slučajevima obrađujemo Vaše osobne podatke temeljem čl. 6. st. 1. točke a)  Opće uredbe o zaštiti podataka. To se odnosi na obrade podataka koje su prikazane pod „Analiza korisničkog ponašanja“ i „Newsletter/ push obavijesti/ SMS“.

 

Osim za povećanje pouzdanosti profila, te informacije koristimo i za optimizaciju aplikacije Lidl Plus i naših ostalih online ponuda ako je to obuhvaćeno Vašom privolom. Pravna osnova za to je također čl. 6. st. 1. točka a) Opće uredbe o zaštiti podataka.

 

Svrha  prikupljanja promidžbene komunikacije

 

Ako ste dali odgovarajuću privolu, društva grupe Lidl Vas elektroničkom komunikacijom (npr. putem e-pošte ili SMS-a) i/ili poštom obavještavaju o akcijama i ponudama iz svog asortimana te Vas pozivaju na sudjelovanje u anketama kupaca.

Takvo izravno obraćanje se koristi jer ste nam dali odgovarajuću privolu (čl. 6. st. 1. točka  a) Opće uredbe o zaštiti podataka).

 

Svrha upravljanja vezano za mjesto i vrijeme

 

Vaše osobne podatke obrađujemo i koristimo s obzirom na mjesto i vrijeme Vaših kupnji, kako bismo Vam dostavili promidžbu vezanu za vrijeme i mjesto, npr. push obavijest na Vaš mobilni telefon ili putem SMS-a. Ako je Vaš preferiran dan za kupovinu primjerice subota, možemo Vam ukazati na prodajne akcije koje su specijalno određene za taj vikend. Osim toga, možemo Vam dati ponudu specifičnu za regiju ako imamo informacije o tome u kojoj regiji preferirate kupovati.

Push obavijesti su obavijesti koje se šalju s aplikacije na Vaš uređaj i tamo se prikazuju s prioritetom.  Aplikacija koristi push obavijesti ako ste prilikom instalacije aplikacije ili u nekom trenutku po želji tijekom korištenja aplikacije u postavkama svog uređaja dali privolu za dobivanje push obavijesti.  Primanje push obavijesti možete deaktivirati u svakom trenutku.

Ako analiziramo mjesto i vrijeme Vaše kupnje, to je potrebno za korištenje naše Usluge odnosno ispunjavanje ugovora (čl. 6. st. 1. točka b) Opće uredbe o zaštiti podataka) i iz razloga što imamo legitimni interes da naše ponude što je bolje prilagodimo vremenskim i lokalnim okolnostima (čl. 6. st. 1. točka f) Opće uredbe o zaštiti podataka).

 

Svrha obrade upita kupaca

 

S osobnim podacima koje nam dajete kada kontaktirate Službu za kupce postupamo povjerljivo. Vaše podatke koristimo isključivo vezano za određenu svrhu kako bismo obradili Vaš upit vezan za zaštitu prava privatnosti te odgovorili na njega. 

Pravna osnova za obradu podataka koji proizlaze iz Vašeg zahtjeva je čl. 6. st. 1. točka f) odnosno točka b) Opće uredbe o zaštiti podataka.  Naš i Vaš istodobni (opravdani) interes za tom obradom podataka proizlazi pritom iz cilja da se odgovori na Vaše upite, eventualno riješe postojeći problemi i time održi i poboljša Vaše zadovoljstvo kao kupca ili korisnika naših Usluga. Pravna osnova za obradu Vaših prava privatnosti je čl. 6. st. 1. točka c) Opće uredbe o zaštiti podataka u mjeru u kojoj je potrebno za poštivanje naših zakonskih obveza.

 

Svrha pružanja aplikacije

 

Podatke koje smo prikupili u okviru korištenja aplikacije obrađujemo kako bi naša aplikacija mogla besprijekorno funkcionirati. Te informacije su nam posebice potrebne kako bi aplikacija mogla pohraniti preferirane postavke kao na primjer zemlju i jezik, kako bismo mogli brzo riješiti tehničke probleme i kako biste mogli imati pristup određenim područjima. Ti podaci se ne koriste za izradu korisničkih profila. 

Pravna osnova za korištenje za to potrebnih tehnologija je čl. 6. st. 1. točka b) Opće uredbe o zaštiti podataka, tj. mi obrađujemo Vaše podatke radi pružanja naših usluga u okviru odvijanja ugovora.

 

Korištenje Google Mapsa na uređajima s Android operativnim sustavom i Apple Mapsa za korisnike iOS-a temelji se na našem interesu da vam naše ponude prezentiramo na privlačan način kao i ana lakoći pronalaženja mjesta koja smo naznačili u aplikaciji. Navedeno predstavlja legitimni interes u smislu članka 6 stavka 1 slovo f) GDPR-a.

3. Kome prosljeđujemo Vaše osobne podatke?

Vaše osobne podatke stavljamo na raspolaganje trećima kako slijedi:

Za obradu podataka djelomično angažiramo pružatelja usluga. Društva koja pritom rade za nas se pažljivo biraju i angažiraju se pisanim putem. Oni postupaju sukladno našim uputama te ih na početku obrade podataka i za vrijeme obrade redovito kontroliramo. Navedena društva Vaše osobne podatke nikada ne koriste za svoje svrhe.

U vezi s tim Vaše podatke prosljeđujemo primateljima koji za nas

 • stavljaju na raspolaganje kapacitet pohrane, sustave baza podataka ili sl.,
 • pružaju nam tehničku podršku
 • pružaju nam marketinško-tehničke savjete.

Pojedinom društvu unutar grupe Lidl (vidi točku 1. gore) prosljeđujemo Vaše utvrđene preferirane proizvode za ciljani prikaz sadržaja, koji je utvrđen bitnim za Vas.

 

Podaci koje ste naveli mogu se proslijediti društvima grupe Lidl, ukoliko je to potrebno za obradu upita od strane naše Službe za kupce. Također, radi obrade Vašeg upita može biti potrebno da ugovornim partnerima (npr. dobavljačima kod upita specifičnih za proizvode) prosljeđujemo dijelove Vašeg upita.

Osim društvima grupe Lidl, Vaše osobne podatke ni u kojim okolnostima ne stavljamo na raspolaganje drugim društvima koja bi ih željela koristiti za marketinške potrebe. 

 

Ukoliko osobne podatke prosljeđujemo primateljima u trećim zemljama (države izvan Europskog gospodarskog prostora), to možete zaključiti iz informacija o obradi podataka od strane naših pružatelja usluga opisanih u ovim Pravilima. Svojim odlukama (adequacy decisions) Europska Komisija je utvrdila pruža li takva treća zemlja odgovarajuću razinu zaštite podataka. Točna lista zemalja za koje je donesena takva odluka Europske Komisije nalazi se ovdje: https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/international-dimension-data-protection/adequacy-decisions_en.

 

Ako za neku treću zemlju Europska komisija nije utvrdila postojanje primjerene razine zaštite, osiguravamo da je adekvatna razina zaštite osobnih podataka osigurana drugim mjerama, poput obvezujućih korporativnih pravila, standardnih ugovornih odredaba, certificiranjem ili priznatim pravilima (kodeksima) postupanja. U slučaju da želite više informacija o ovome, molimo kontaktirajte našeg službenika za zaštitu podataka (stranica 1) za više informacija.

4. Kako osiguravamo povjerljivost Vaših osobnih podataka?

Kako bi se osigurala povjerljivost Vaših osobnih podataka, našim zaposlenicima koji se bave zaštitom podataka zabranjeno je neovlašteno prikupljati, obrađivati ili koristiti osobne podatke. Naši pažljivo odabrani zaposlenici su upućeni u propise o zaštiti podataka, te se prije zasnivanja radnog odnosa obvezuju na čuvanje tajnosti podataka. Ta obveza postoji i nakon završetka radnog odnosa.

5. Kako osiguravamo sigurnost Vaših osobnih podataka?

Sigurnost Vaših podataka nam je vrlo važna.  Stoga poduzimamo tehničke i organizacijske mjere kako bismo Vaše osobne podatke posebno zaštitili od opasnosti prilikom njihovog slanja, kao i da treće osobe ne dođu u posjed Vaših osobnih podataka. Navedene mjere se redovno prilagođavaju najnovijim standardima moderne tehnologije.

6. Koliko dugo pohranjujemo Vaše osobne podatke?

Vaše osobne podatke brišemo ili anonimiziramo ako više nisu potrebni za svrhe za koje smo ih obradili prema prethodnim točkama. U pravilo pohranjujemo Vaše osobne podatke za vrijeme trajanja Vašeg sudjelovanja u usluzi Lidl Plus. Ako ste 24 mjeseci neaktivni, obavijestit ćemo Vas o predstojećem brisanju. U tom slučaju možete se usprotiviti brisanju ponovnim logiranjem u aplikaciju ili ponovnim otvaranjem aplikacije.

Vaš broj mobilnog telefona čuvamo 6 mjeseci od završetka Vašeg sudjelovanja u usluzi Lidl Plus, s ciljem sprječavanja zlouporabe u obliku ponovne prijave. Osim navedenoga, Vaši se podaci brišu nakon 72 sata po odjavi iz usluge Lidl Plus. U toku tih prvih 72 sata imate mogućnost ponovno aktivirati svoj korisnički račun tako da se ponovno prijavite. Postupak brisanja se u tom slučaju prekida. Ako su Vaši podaci dulje potrebni zbog zakonskih rokova pohranjivanja ili radi osiguravanja, korištenja ili provedbe pravnih zahtjeva, nakon odjave usluge Lidl Plus Vaše podatke čuvamo u okviru propisa o zaštiti podataka onoliko dugo koliko je pohranjivanje zakonski potrebno ili dok ne prestane svrha čuvanja. 

 

Sve osobne podatke, koje ste nam dostavili u okviru upita Službi za kupce, brišemo odnosno anonimiziramo najkasnije 90 dana po dobivenom konačnom odgovoru. Iskustvo je pokazalo da u pravilu nakon 90 dana ne zaprimamo dodatna pitanja na naše odgovore. Prilikom ostvarivanja Vaših prava koja imate kao ispitanik, Vaše osobne podatke ćemo pohraniti na 3 godine nakon konačnog odgovora kao dokaz da smo Vam pružili informaciju u skladu s važećim propisima.

7. Koja prava imate u pogledu obrade Vaših podataka?

Na upit Vas obavještavamo o informacijama prema čl. 15. OUZP-a (posebice o pohranjenim podacima o Vama, primateljima ili kategorijama primatelja kojima su proslijeđeni podaci, svrsi pohranjivanja itd.). Navedene informacije daju se bez naknade.

Također, pod uvjetima propisanima zakonom, imate pravo na ispravljanje netočnih podataka te na brisanje osobnih podataka, kao i na ograničavanje njihove obrade ili prosljeđivanja.

Uz to imate pravo na podnošenje prigovora nadležnom nadzornom tijelu.

U slučajevima u kojima obrada podataka počiva na čl. 6. st. 1. toč. e) ili toč. f) OUZP-a ili se provodi u svrhu direktne promidžbe, imate pravo uložiti prigovor obradi.

 

Ako ste dali privolu, možete je u svakom trenutku povući s budućim učinkom, npr. unutar aplikacije pod „Pomoć“ -> „Kontaktirajte nas“ ili (ako želite direktno odabrati pojedine kanale za dobivanje obavijesti) pod „Postavke“ ->  „Obavijesti“ ili slanjem e-pošte na: zastitapodataka@lidlplus.hr.**

** Molimo imajte u vidu da nakon povlačenja privole više ne možete koristiti prednosti usluge Lidl Plus u punom opsegu.

 

Ako želite opozvati privolu za analizu korištenja ove aplikacije / računa za kupce My Lidl, možete unutar aplikacije pod „Više“ -> „Pravne informacije“ -> „Dijeljenje podataka u Lidl Plus“ provesti odgovarajuću postavku. Ako želite povući privolu za analizu korištenja ove aplikacije / računa za kupce My Lidl, našu Uslugu možete koristiti samo još u njenoj osnovnoj verziji.  U tom slučaju možete još vidjeti informacije o našim proizvodima, no ne dobivate mogućnost sudjelovanja u akcijama sa sniženim cijenama ili posebnim akcijama te korištenja kupona.

8. Bez obveze pružanja podataka

Ako podatke pružate sami, niste obvezni dati prethodne dobrovoljne podatke. Međutim, bez tih podataka nismo u mogućnosti staviti Vam na raspolaganje usluge Lidl Plusa koje se temelje na njima.

9. Može li Lidl plus promijeniti odredbe o zaštiti podataka?

Promjena odredaba o zaštiti podataka može biti potrebna zbog promjene pravnih propisa ili okolnosti obrade podataka za Lidl Plus. Ako se promijene svrhe prikupljanja, obrade ili korištenja Vaših osobnih podataka te identitet voditelja obrade i kategorije primatelja, o tome ćemo vas obavijestiti te, ukoliko bude potrebno, zatražiti Vašu privolu.

10. Posebnosti kod korištenja računa My Lidl 

Kada kreirate Lidl Plus korisnički račun, također My Lidl račun zaštićen lozinkom. My Lidl račun je ‘’single sign on’’ sustav koji vam dozvoljava da se registrirate i/ili logirate na nekoliko online platformi društava grupe Lidl, poput online trgovine, ''click & collect'' usluga, aplikacija itd, korištenjem jednog jedinstvenog korisničkog imena i lozinke. Ako društva grupe Lidl u budućnosti budu nudila nove online usluge, moći ćete im pristupiti korištenjem vašeg računa My Lidl.

 

Svrha obrade podataka/ pravne osnove:

 

Kako bi Vaše korisničko iskustvo bilo što ugodnije, Vaše osobne podatke trajno pohranjujemo za online ponude društava grupe Lidl na korisničkom računu My Lidl.. Po otvaranju korisničkog računa nije potreban ponovni unos Vaših osobnih podataka za postupak korištenja.

Od tog trenutka Vaš račun My Lidl može se koristiti za sve povezane online ponude društava grupe Lidl, bez potrebe za odvojenom registracijom tj. za ponovnim navođenjem detaljnih korisničkih podataka. Nakon registracije imate i mogućnost ponovnog odjavljivanja s pojedinih usluga.  Ujedno, na Vašem korisničkom računu možete u svakom trenutku vidjeti i promijeniti podatke koji su pohranjeni o Vama. 

Za uređenje korisničkog računa morate navesti samo odabranu lozinku. Ona zajedno s vašom adresom e-pošte ili brojem mobilnog telefona služi za pristup Vašem računu My Lidl.

 

Ako dobrovoljno date određene podatke o svojim okolnostima i interesima u odjeljku ''About me'', pohranit ćemo ih na Vaš My Lidl račun za potrebe Vašeg pregledavanja. Ako ste se također registrirali za Lidl Plus, navedene podatke ćemo također koristiti za potrebe personaliziranog oglašavanja u okviru Lidl Plusa.

 

Pravna osnova za to je članak 6. stavak 1. točka b). OUZP-a, tj. stavljanje podataka na raspolaganje temeljem ugovornog odnosa između Vas i nas.

 

Kolačići 

 

Kod korištenja računa My Lidl koriste se kolačići. Mi koristimo dvije vrste kolačića: tehnički potrebne, bez kojih bi funkcionalnost korisničkog računa My Lidl bila ograničena, te opcionalne analitičke kolačiće.

 

Tehnički potrebni kolačići:

 

Sljedeći kolačići nam pomažu da mrežna stranica računa My Lidl bude upotrebljiva na način da omogućuju osnovne funkcije poput navigacije stranice i pristup sigurnim područjima mrežne stranice.  Mrežna stranica ne može pravilno funkcionirati bez tih kolačića.

 

Naziv

Pružatelj

Svrha

Tijek

Vrsta

.AspNetCore.Identity.Application

Lidl

Potreban kolačić koji postavlja aplikacija poslužitelja za identitet kako bi se koristio Aps.Net identitet.

Privremeni kolačići. Oni se automatski brišu po napuštanju mrežne stranice.

HTTP kolačić

 

culturelidlplusclient

 

Lidl

Osiguravanje da se pravni uvjeti odgovarajuće platforme prikazuju na ispravnom jeziku.

Privremeni kolačići. Oni se automatski brišu po napuštanju mrežne stranice.

HTTP kolačić

 

idsrv.session

Lidl

Kolačić koji koristi Framework poslužitelja za identitet kako bi se osigurao nadzor sesije od strane klijenta da se sesija korisnika ne mijenja prilikom prijave.

Privremeni kolačići. Oni se automatski brišu po napuštanju mrežne stranice.

HTTP kolačić

 

.AspNetCore.Antiforgery.#

 

Lidl

Potreban kolačić koji postavlja aplikacija poslužitelja za identitet kako bi se spriječili CSRF napadi.

Privremeni kolačići. Oni se automatski brišu po napuštanju mrežne stranice.

HTTP kolačić

 

 

Analitički kolačići:

 

Ovi kolačići nam omogućuju izradu statistika radi korištenja naše Usluge u  svrhu njihovog oblikovanja u skladu s Vašim potrebama. Koristimo sljedeće analitičke kolačiće:

 

Naziv

Pružatelj

Svrha

Tijek

Vrsta

_dc_gtm_UA-# [x2]

Google

Koristi ga Google Tag menadžer za upravljanje pozivanjem taga za Google Analytics Skript.

Privremeni kolačići. Oni se automatski brišu po napuštanju mrežne stranice.

HTTP kolačić

_ga [x4]

 

Google

Registrira jasan ID koji se koristi za generiranje statističkih podataka o tome kako posjetitelj koristi tu mrežnu stranicu.

1 dan

HTTP kolačić

 

gat [x4]

Google

Koristi ga Google Analytics za ograničavanje stope zahtjeva.

1 dan

HTTP kolačić

 

gid [x4]

Google

Registrira jasan ID koji se koristi za generiranje statističkih podataka o tome kako posjetitelj koristi tu mrežnu stranicu.

1 dan

HTTP kolačić

 

collect

Google

Koristi se za slanje podataka u Google Analytics o uređaju i ponašanju posjetitelja.  Obrađuje posjetitelja preko uređaja i marketinških kanala.

Privremeni kolačići. Oni se automatski brišu po napuštanju mrežne stranice.

Pixel Tracker

 

Tehnologije trećih pružatelja (partneri od povjerenja):

 

My Lidl račun za analizu korisničkog ponašanja koristi Google Analytics, uslugu društva Google. Google Analytics koristi pritom gore navedene analitičke kolačiće za obradu sljedećih informacija o Vašoj posjeti mrežne stranice  My Lidl račun:

 • mobilni uređaj s kojem pokrećete našu aplikaciju,
 • vrsta/ verzija preglednika
 • korišteni operativni sustav,
 • IP- adresa,
 • vrijeme upita s poslužitelja.

Informacije se koriste za:

 • analizu korištenja naše aplikacije,
 • sastavljanje izvješća o aktivnostima aplikacije
 • pružanje ostalih usluga koje su povezane s korištenjem aplikacije i interneta u svrhe istraživanja tržišta i oblikovanja ovih internetskih stranicama u skladu s potrebama.

 

Obrađivanje osobnih podataka koji proiziđu iz tehnički potrebnih kolačića  koji se koriste na My Lidl računu potrebni su radi ispunjenja naših ugovornih obveza s vama (čl. 6.1.b GDPR), a koji proiziđu iz analitičkih kolačića temelji se na vašem pristanku (čl. 6.1.a GDPR).

 

Svrha zaštite vašeg korisničkog profila

 

U smislu registracije i/ili logiranja, koristimo Google reCaptcha, uslugu koju pruža Google, temeljem članka 6 st. 1 točka f) Opće uredbe o zaštiti podataka. Naš legitimni interes pri tome je zaštita vaših podataka i naših sustava. U tom smislu, analiza različitih podataka koristi se da bi se provjerilo je li podatke unosio čovjek ili robot (program). Ova provjera započinje automatski čim  unesete podatke u obrazac za registraciju / login. U svrhu provjere, Google reCaptcha analizira različite informacije (npr. vašu IP adresu, vaše vrijeme provedeno na stranici ili korisnikove pokrete mišem/prstom). Generirani podaci prenose se na Googleov server u S.A.D.-u i tamo se obrađuju. Prikupljanje i obrada ne omogućavaju Googleu vašu identifikaciju. Posebice, Google neće spajati podatke s vašim osobnim podacima. Za više informacija o Google reCaptcha, molimo posjetite https://policies.google.com/privacy?hl=hr   ili https://policies.google.com/terms?hl=hr .

 

Nadalje, vašu IP adresu kao i gore opisane mrežne identifikatore i podatke o lokaciji koristimo za prevenciju i otkrivanje mogućih kršenja sigurnosti i drugih zabranjenih ili nezakonitih aktivnosti. Na primjer, ako se prijavite s novog uređaja, moći ćemo vas obavijestiti o pokušaju prijave s neprepoznatog uređaja na vašem računu. Ovi se podaci obrađuju na temelju našeg legitimnog interesa za praćenje i poboljšanje informacijske sigurnosti naše usluge (članak 6. stavak 1. točka f) Opće uredbe o zaštiti podataka).

 

Primatelji/ kategorije primatelja:

 

U slučaju potrebe, Vaši se podaci prosljeđuju davatelju pojedine ponude, radi obrade kupoprodajnih ugovora ili ostalih usluga koji su naručeni preko ponuda u okviru My Lidl. Primatelj će zaprimiti one podatke koji su potrebni za pružanje naručene usluge, ako ste ih unijeli u svoj My Lidl korisnički račun, tj. ovisno o ponudi:

 • verificiranje prijavnih podataka (adresa e-pošte, ev. broj telefona)
 • matični podaci (ime, adresa, datum rođenja)

Dodatno, koristimo pružatelje usluga koji su obvezani uputama, koji nas podržavaju u određenim tehničkim područjima, poput obrade korisničkih upita u vezi s područjem ''About me''. 

 

Bilo kakva druga prosljeđivanja navedenih podataka trećima su isključena.

 

Informacije koje Google Analytics generira o Vašem korištenju prenose se u pravilu na Google poslužitelj u SAD-u i tamo se pohranjuju. Google niti u kom slučaju ne povezuje Vašu IP adresu s ostalim podacima.

 

Trajanje pohranjivanja/ Kriteriji za utvrđivanje trajanja pohranjivanja:

 

Ako koristite račun My Lidl samo za logiranje na Lidl Plus, čim zatražite brisanje računa My Lidl, Vaši će podaci biti u skladu s time izbrisani. Molimo imajte na umu da ukoliko koristite račun My Lidl da biste se logirali na nekoliko online platformi / usluga društava grupe Lidl, vaš My Lidl račun i svi osobni podaci koje pohranjujemo bit će obrisani tek nakon brisanja svih njih u okviru posljednje online usluge povezane s računom My Lidl. Odgovarajuće se primjenjuju rokovi iz točke 6.

 

Ako promijenite ili uklonite podatke o svojim okolnostima ili interesima, izmijenjeni ili uklonjeni podaci će se bez odgode obrisati.

 

Statistički obrađeni podaci se brišu nakon 26 mjeseci u Google Analytics. U izvješćima koji su izrađeni temeljem Google Analytics više nema poveznice s osobama.  

U ostalom dijelu, obrada i pohranjivanje podataka je odgovornost pojedinog davatelja korištene ponude, koji u tu svrhu koristi one podatke koji su potrebni za pružanje naručene usluge i zatim ih arhivira u skladu sa zakonskim rokovima pohranjivanja (o tome vidi gore toč. 6.).

 

Odredbe o zaštiti podataka za preuzimanje

Odredbe o zaštiti podataka aplikacije "Lidl Plus" možete preuzeti u PDF verziji.