opasnost
Preglednik nije podržan

Preglednik nije podržan

VINO MOGA ZAVIČAJA – odabir Lidl vina godine

arrow-bold-right-padding
arrow-bold-right-padding
PRAVILA I UVJETI SUDJELOVANJA U NATJEČAJU „VINO MOGA ZAVIČAJA“

(dalje u tekstu: „Pravila“)

1.    Ovim Pravilima LIDL HRVATSKA d.o.o. k.d. sa sjedištem u Velikoj Gorici, Ljudevita Posavskog 53, OIB: 66089976432 (dalje u tekstu: „Organizator“), pobliže regulira sudjelovanje u natječaju i uvjete koje subjekti zainteresirani za sudjelovanje u istome moraju ispunjavati.
2.    Organizator organizira natječaj „VINO MOGA ZAVIČAJA“ (dalje u tekstu: „Natječaj“) s ciljem ostvarivanja potencijalne poslovne suradnje s domaćim proizvođačima vina, a sve u skladu s ovim Pravilima. Organizator će u suradnji s društvom VINART d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu, Pavlenski put 7/A, OIB: 34172078814 (dalje u tekstu: „Partner Natječaja“), za svaku kategoriju iz čl. 5. Pravila, odabrati vino s najboljom postignutom ocjenom temeljem primjene kriterija - najbolji omjer cijene i kvalitete.
3.    Organizator će u suradnji s Partnerom Natječaja provesti ocjenjivanje prijavljenih vina primjenom algoritma, kojim će se izračunati najbolji omjer između faktora cijene (najbolja ponuđena cijena, dalje u tekstu: „cijena“) i kvalitete. Kvalitetu vina će ocijeniti komisija, sastavljena od pet (5) stručnjaka (sommeliera, enologa i vinskih novinara) koji će na slijepo, u skladu s pravilima struke, organoleptički ocijeniti kvalitetu vina.
4.    Na Natječaj se mogu prijaviti proizvođači vina sa sjedištem u Republici Hrvatskoj, upisani u Vinogradarski registar (dalje u tekstu: „Proizvođači“), koji radi ostvarenja potencijalne suradnje s Organizatorom jamče da će od 1.6.2019. imati na raspolaganju minimalno 7.000,00 butelja (0,75 l) prijavljenog/ih vina, označenih u skladu s propisima i spremnih za stavljanje u prodaju.
5.    Organizator poziva Proizvođače da se prijave na Natječaj te da na adresu Partnera Natječaja (Delnička 8b, 10000 Zagreb) dostave jedan ili više različitih uzoraka za sljedeće kategorije vlastitih vina:

- Bijelo vino iz berbe 2018. i 2017., monosortno ili blend više sorti, sa postotkom alkohola između 11,5 % i 13,5 %, 100% hrvatsko zemljopisno podrijetlo

- Crno vino iz berbe 2018., 2017. i 2016., monosortno ili blend više sorti, sa postotkom alkohola između 12,5 % i 14,5%, 100% hrvatsko zemljopisno podrijetlo

- Rose vino iz berbe 2018., monosortno ili blend više sorti, sa postotkom alkohola između 11,5 % i 13,5 %, 100% hrvatsko zemljopisno podrijetlo

Proizvođači su dužni dostaviti 3 (tri) uzorka vina, buteljirana u staklenu bocu od 0,75 l, deklarirana u skladu s relevantnim propisima ili iznimno, nedeklarirane uzorke, označene manualno od strane Proizvođača (naziv vina, naziv proizvođača vina, sorta vina, godina berbe, postotak alkohola i oznaka suhoće). Uz uzorak vina, Proizvođači su dužni dostaviti i  u  potpunosti  ispunjeni  pristupni  obrazac,  kojeg  mogu  preuzeti  sa  web  stranice  Partnera Natječaja www.vinart.hr. Organizator i Partner natječaja jamče da će s dostavljenim podacima o cijeni postupati strogo povjerljivo. Proizvođači uzorak vina i ispunjeni pristupni obrazac dostavljaju na adresu Partnera Natječaja: Delnička 8b, 10000 Zagreb.

6.    Natječaj traje od 18.02.2019. do 1.4.2019. godine.  Proizvođači mogu prijaviti više različitih vina na Natječaj, nije ograničen broj prijava na Natječaj po Proizvođaču. Proizvođači koji su ocijenjeni kao najbolji (čija su vina osvojila prvo mjesto u kategoriji) biti će pozvani na osobno predstavljanje svojih proizvoda i na pregovore, najkasnije do dana 15.5.2019. godine.

7.    Ukoliko Organizator i Proizvođač ostvare poslovnu suradnju, Organizator je Partneru Natječaja ovlašten na periodičke kontrole dostavljati uzorke vina koji su predmet ostvarene poslovne suradnje, a sve kako bi se provjeravala kvaliteta isporučenog vina u odnosu na vino koje je ocjenjivano u Natječaju.

8.    Organizator ne jamči ostvarivanje poslovne suradnje s pobjednicima Natječaja. Ukoliko Organizator ostvari poslovnu suradnju s pobjednicima Natječaja, isti se ne obvezuje otkupiti količine navedene u čl. 4. Pravila.

9.    Sudjelovanjem u Natječaju sudionici prihvaćaju Pravila te sudionici koji pobjede na Natječaju ovlašćuju Organizatora da koristi njihove podatke i fotografije, bez prava na bilo kakvu naknadu, u objavi reportaža ili sličnih materijala vezanih uz Natječaj, putem društvenih mreža Organizatora, tiskanih medija i drugih oblika oglašavanja te se isti obvezuju prisustvovati konferenciji za novinare prilikom objavljivanja i predstavljanja pobjednika Natječaja.

10. Ako  imate bilo kakvih pitanja ili su Vam potrebne dodatne informacije, molimo Vas da pošaljete upit na korporativnekomunikacije@lidl.hr ili info@vinart.hr na kojeg ćemo Vam rado odgovoriti.