Više za vas!
Izbornik
Glavni sadržaj

Humanitarna akcija Lidla i Hrvatskog Caritasa „Pomagati je lako!“ ove godine kreće iz Pule

Pomoći možete kupnjom namirnica od 3.11. do 31.12. u svim Lidlovim trgovinama


Pula, 3. studenoga 2016. godine - Trgovački lanac Lidl Hrvatska i Hrvatski Caritas šestu godinu zaredom nastavljaju s velikom nacionalnom humanitarnom akcijom „Pomagati je lako!“. Ove su godine iz Pule pozvali građane Hrvatske da se uključe u akciju koja pomaže najsiromašnijima, i to u razdoblju od 3. studenoga do 31. prosinca 2016., uključujući sve Lidlove trgovine i sve nad/biskupijske Caritase. Prisutnima su se u pulskim prostorijama Župe sv. Antuna obratili predstavnici Lidla, Hrvatskog Caritasa te grada Pule i Pazina, a potom su simboličnom kupnjom u pulskom Lidlu pokazali kako pomoći bližnjima u potrebi.


Prisutnima su se na obilježavanju početka akcije „Pomagati je lako!“ u prostorijama Župe sv. Antuna u Puli obratili voditeljica Sektora korporativnih komunikacija Lidla Hrvatska Marina Dijaković, ravnatelj Hrvatskog Caritasa mons. Fabijan Svalina, ravnatelj Caritasa Porečke i Pulske biskupije preč. Željko Zec i generalni vikar Porečke i Pulske biskupije mons. Vilim Grbac. Događaj su svojim dolaskom podržali i zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci i gradonačelnik Pazina Renato Krulčić, a svečanost je moderirala glavna urednica Radija Istra Melita Gržić Pincin. Svoje prigodne poruke o pomaganju ovom su prilikom izložila djeca iz Osnovne škole „Kaštanjer“, a okupljene je pjesmom razveselio istarski umjetnik Daniel Načinović. Uzvanici su nakon završetka službenog dijela nastavili prema Lidlovoj pulskoj trgovini kako bi obavili simboličnu kupnju i time službeno označili početak akcije.


O akciji „Pomagati je lako!“
Humanitarna akcija provodit će se na nacionalnoj razini, na način da se prikupljaju namirnice i proizvodi za socijalno ugrožene obitelji i pojedince, korisnike pomoći nad/biskupijskih Caritasa diljem Hrvatske. Akcija uključuje sve Lidlove trgovine u Hrvatskoj (89) i sve nad/biskupijske Caritase (17), a realizira se tako da građani u Lidlu kupljene proizvode odlažu u za to predviđeni prostor u trgovini, a Caritas ih raspodjeljuje korisnicima. Akcija „Pomagati je lako!“ će trajati od 3. studenoga do 31. prosinca 2016. godine, a Lidl će, sada već tradicionalno, po završetku akcije donirati dodatnih 100.000,00 kuna u proizvodima crkvenim pučkim kuhinjama i prihvatilištima za beskućnike.


Uključite se i vi u akciju „Pomagati je lako!“ i učinite nešto lijepo za one kojima je to najpotrebnije!