Više za vas!
Izbornik
Glavni sadržaj

Trgovački lanac Lidl Hrvatska uz HBOR glavni sponzor 7. Konferencije o društveno odgovornom poslovanju

Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj (HR PSOR) organizator je 7. Konferencije o društveno odgovornom poslovanju koja se održala 1. prosinca 2015. u Zagrebu. Trgovački lanac Lidl Hrvatska i Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) bili su glavni sponzori konferencije. Najavna press konferencija održana je 24. studenog u Hotelu Esplanade u Zagrebu. Uz moderiranje Duška Ćurlića, o temi društveno odgovornog poslovanja govorili su predstavnici organizatora – ravnateljica Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj Mirjana Matešić, predstavnica Hrvatske gospodarske komore Tajana Kesić Šapić, te predstavnici glavnih sponzora konferencije - članica Uprave HBOR-a Martina Jus i predsjednik Uprave Lidla Hrvatska Boris Lozić.

„Lidl Hrvatska posluje slijedeći načela društveno odgovornog poslovanja budući da smo svjesni svog utjecaja na društvo i naše velike odgovornosti koja iz toga proizlazi. Naša područja društveno odgovornog poslovanja vezana su za sve aspekte poslovanja. Vodimo brigu o proizvodnom asortimanu misleći na kupce kako bismo im ponudili nisku cijenu kvalitetnih proizvoda i ispunili njihova očekivanja, a uz to osigurali dugoročno održivo poslovanje. Zalažemo se za pošten i kvalitetan odnos sa svim našim suradnicima, partnerima i zaposlenicima. Kao ekološki odgovorna kompanija, Lidl se zalaže u području zaštite okoliša i klime brinući za okruženja u kojima posluje. Tijekom cijele godine izuzetno smo angažirani kako bismo pomogli zajednici koja nam daje svoje povjerenje i bitno nam je kako mi rastemo da pomažemo razvoju i rastu i naše zajednice kroz različite društveno odgovorne aktivnosti.“ – poručili su iz Uprave Lidla.

O konferenciji o DOP-u i Indeksu DOP-a

Konferencija o društveno odgovornom poslovanju nastala je povezivanjem nacionalne i regionalne inicijative za društveno odgovorno poslovanje kako bi se okupili svi zainteresirani oko jedne krovne konferencije koja će svojim programom i sadržajem doprinijeti poboljšanju u području društveno odgovornog ponašanja kompanija. Na 7. po redu konferenciji bila je dodijeljena i osma po redu nagrada INDEKS DOP-a za postignuća u DOP-u za 2014. godinu te je, između ostaloga, predstavljena i suradnja Lidla Hrvatska i Kineziološkog fakulteta u Zagrebu na projektu „Pravilnim kretanjem do zdravlja“. O samom projektu govorila je prof. dr.sc. Josipa Nakić. Također, jedan od govornika na konferenciji bio je i bivši predsjednik Uprave Lidla Hrvatska, Boris Lukšić. Indeks DOP-a je metoda procjene društvene odgovornosti poduzeća u Hrvatskoj koja se temelji na sustavu rangiranja koji omogućuje objektivnu procjenu društveno odgovornih praksi poduzeća i usporedbu s praksama drugih.