Više za vas!
Izbornik
Glavni sadržaj

Filmsku zabavu na Otok Lošinj u velikom stilu vraćaju Lidl, Grad Mali Lošinj, Ministarstvo kulture i Jadranka

 Renata Sopek, Sandra Bagarić i Sandi Cenov podržali projekt Veliko kino za Mali Lošinj

Mali Lošinj, 5. svibnja 2015. – „Veliko kino za Mali Lošinj“ naziv je akcije kojom Lidl Hrvatska i Grad Mali Lošinj, u suradnji s Ministarstvom kulture Republike Hrvatske te tvrtkama Jadranka d.d. i AdriaOil, vraćaju filmove na Otok Lošinj. Zajedničkom kupnjom kinoprojektora za gradsku kino dvoranu u vrijednosti većoj od 800.000 kuna, Malološinjanima će omogućiti kino zabavu u njihovoj sredini, te time zasigurno unaprijediti kvalitetu kulturnog života.

Povijest kina u Malom Lošinju posebno je zanimljiva: naime, Otok je prvo kino imao još daleke 1928. godine, i to ne jedno, nego dva! Kako u to vrijeme filmovi nisu imali zvuka, projekcije su bile praćene glasovirom i violinom. Slijedom okolnosti, Mali je Lošinj ostao bez filmova, ali s funkcionalnom kino dvoranom, pa su se Lidl Hrvatska, Grad Mali Lošinj, Ministarstvo kulture RH, Jadranka d.d. i AdriaOil, odlučili otoku darovati kinoprojektor. Vrijednost čitave akcije iznosi više od 800.000 kuna, a partneri se nadaju da će uspješna realizacija projekta omogućiti opremanje kino dvorane najsuvremenijom opremom za emitiranje filmskih projekcija. Uz novčane donacije Grada i partnera, akcija će se provoditi u Lidlovoj trgovini u Malom Lošinju, i to na način da će se od svake kupnje odvajati 1 kuna za kupnju kinoprojektora, od 1.5. do 31.8.2015.

Danas je, u prekrasnom prostoru hotela Bellevue, održana konferencija za novinare na kojoj je predstavljen projekt „Veliko kino za Mali Lošinj“. Lidl Hrvatska s velikim je zadovoljstvom ušao u ovaj projekt, pomažući na taj način Gradu da ispuni dugogodišnju želju i napore da vrati kino na Lošinj. Trgovački lanac Lidl poznat je po prepoznavanju i reagiranju na specifične potrebe lokalne sredine u kojoj posluje, zbližavajući se na taj način sa svojim kupcima.

Presretni smo što smo s našim partnerima pokrenuli akciju „Veliko kino za Mali Lošinj“, kojom će Malološinjani imati priliku gledati filmove na svom otoku. Svaka zajednica stvara svoje specifično kulturno okruženje, a nama je čast što možemo biti dio ovako važne i velike stvari u kulturnom životu Otoka Lošinja. Već sada se jako veselimo prvoj projekciji u malološinjskom kinu! – ovom je prilikom izjavio Boris Lukšić, predsjednik Uprave Lidl Hrvatska.