Više za vas!
Izbornik
Glavni sadržaj

Tvrtke Lidl i Procter&Gamble nastavljaju zajedničku humanitarnu akciju Reci DA!

naslovna

 RECI DA! I DARUJ LJEPŠU SVAKODNEVICU DJECI U DJEČJIM DOMOVIMA

Zagreb, 15. travnja 2015. – Tvrtke Lidl Hrvatska i Procter&Gamble nastavljaju zajedničku akciju „Reci DA!“. U travnju započinje humanitarna kampanja „Reci DA!“ - daruj ljepšu svakodnevicu djeci u dječjim domovima. Dječjim domovima će biti doniran namještaj, oprema za učenje, oprema za unutarnje ili vanjske igraonice, a čitav će prostor biti uređen uz pomoć dizajnerice interijera Mirjane Mikulec. Kampanju su javnosti predstavili predsjednik Uprave Lidl Hrvatska Boris Lukšić, članica Uprave P&G Hrvatska Lana Zanne Latos te Ana Butković, načelnica nadležnog sektora u Ministarstvu socijalne politike i mladih, koje je pružilo podršku ovoj kampanji. Pjesmom i lijepom riječi pridružili su im se Oliver Dragojević i Judita Franković.

„Meni je Dom kao drugi dom“, „Dom je već nekoliko godina moja kuća. U Domu se osjećam sigurno i u njemu imam puno prijatelja“, „To je moja kuća od ponedjeljka do petka. U njemu mogu svašta raditi i svašta stvarati, mogu započeti novi život, steći nove prijatelje i novo ponašanje. Jako volim ovaj Dom jer imam super prijatelje i uvijek sam sretna u njemu. Ovdje ima cool cura i BFF prijateljica!“

.Izjave djece smještene u dječjim domovima na najbolji način opisuju svakodnevicu i osjećaje koje u njima izaziva boravak u domovima. Kako bi njihovo odrastanje još više bilo ispunjeno toplinom i što ugodnijim okruženjem, tvrtke Lidl Hrvatska i Procter&Gamble odlučile su nastaviti humanitarnu kampanju Reci DA!. Nakon što je u istoimenoj kampanji, koja se u proljeće 2014. godine provodila za djecu sa sindromom Down donirano čak 243.247 kuna, tvrtke su odlučile svoje snage usmjeriti na poboljšanje životnih uvjete djece u domovima, s posebnim fokusom na opremanje prostora, nabavku namještaja, informatičke opreme, kućanskih uređaja te opreme za igraonice i igrališta, ovisno o potrebama pojedinih domova uključenih u akciju. Kampanja će se provoditi u tri vala kako bi se prikupila sredstva potrebna za opremanje 14 dječjih domova kojima je osnivač Republika Hrvatska. U prvom dijelu akcije bit će obuhvaćeni dječji domovi u Zagrebu, Puli, Splitu i Osijeku. Svojim savjetima i preporukama o uređenju domova, sudjelovat će i popularna dizajnerica interijera, Mirjana Mikulec.

„Potaknuti saznanjem da smo prošle godine djeci sa sindromom Down uspjeli omogućiti najsuvremenije metode učenjanismo se nimalo dvoumili oko nastavka kampanje „Reci DA!“. Ove smo godine prepoznali potrebu da djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi uredimo prostor ili nabavimo opremu koja će im uljepšati odrastanje i svakodnevicu učiniti što ugodnijom. S našim partnerom, tvrtkom P&G, nastavljamo pomagati onima kojima je to najpotrebnije“, rekao je na početku akcije Boris Lukšić, predsjednik Uprave tvrtke Lidl Hrvatska.