Više za vas!
Izbornik

Lidl i Hrvatski Caritas ponovno pokrenuli veliku humanitarnu akciju

Po završetku akcije Lidl će dodatno donirati 100.000,00 kuna u proizvodima

Split, 22. listopada 2013. - Trgovački lanac Lidl Hrvatska i Hrvatski Caritas i ove su godine pokrenuli veliku humanitarnu akciju „Pomagati je lako!“. Akcija pomaže najugroženijim obiteljima i pojedincima u našim sredinama, inače korisnicima Caritasa. Lidl i Hrvatski Caritas ovoga su puta upravo iz Splita Hrvatskoj poslali poziv na zajedništvo s najsiromašnijima, a akciju su svojim dolaskom podržali predstavnici Grada Splita, Grada Trogira i Grada Kaštela, ravnatelji Centara za socijalnu skrb brojnih dalmatinskih gradova, naše popularne pjevačice i pjevači te mnogi drugi uzvanici.

Danas pokrenuta akcija "Pomagati je lako!", u organizaciji tvrtke Lidl Hrvatska i Hrvatskog Caritasa, usmjerena je upravo najugroženijim članovima hrvatskog društva – siromašnim obiteljima i pojedincima u našim sredinama. Predsjednik Uprave Lidl Hrvatska Boris Lukšić i ravnatelj Hrvatskog Caritasa mons. Fabijan Svalina pozvali su danas u Splitu sve građane da kupnjom prehrambenih i higijenskih proizvoda pomognu onima kojima je to zaista najpotrebnije. Građani u Lidlu kupljene proizvode koje žele darovati mogu odložiti u za to predviđeni prostor u trgovini, a Caritas će ih raspodijeliti svojim korisnicima. Akcija je ovo koja uključuje sve Lidlove trgovine u Hrvatskoj (84) i sve nad/biskupijske Caritase (17), a Lidl će po završetku ovogodišnje akcije korisnicima Caritasove pomoći dodatno donirati 100.000,00 kuna u proizvodima.

Obilježavanju početka akcije „Pomagati je lako!“ prisustvali su i zamjenica gradonačelnika Splita Aida Batarelo, zamjenik gradonačelnika Kaštela Zoran Bonacin, zamjenik gradonačelnika Trogira Radovan Slade-Šilović, ravnatelj Caritasa Splitsko-makarske nadbiskupije Slavko Jerončić, te ravnatelji/ce Centara za socijalnu skrb dalmatinskih gradova: Imotskog, Kaštela, Metkovića, Omiša, Ploča, Solina, Splita i Trogira. Pridružili su im se i poznate splitske pjevačice i pjevači Oliver Dragojević, Doris Dragović, Joško Čagalj Jole i klapa "Pasika". Svi oni su, kao Caritasovi volonteri, poticali građane na sudjelovanje u akciji dijeleći im prigodne bedževe i objašnjavajući o kakvoj se akciji radi.
Humanitarna akcija „Pomagati je lako!“ trajat će od 22. listopada 2013. do 12. prosinca 2013., gotovo 8 tjedana. Akcija se provodi treću godinu zaredom, a ovo je druga godina njena provođenja na nacionalnoj razini.

Lidl i Hrvatski Caritas pozvali Slavonce na sudjelovanje u velikoj humanitarnoj akciji

I Riječani podržali humanitarnu akciju „Pomagati je lako!“ Lidla i Hrvatskog Caritasa

U velikoj humanitarnoj akciji Lidla i Hrvatskog Caritasa prikupljeno više od 65.000 proizvoda